Ексклюзиви
вівторок, 08 вересня 2009 18:19

Катерина Бондаренко вийшла до чвертьфіналу чемпіонату США

Автор: фото: REUTERS/David Gray
  Катерина Бондаренко після успішного виступу на чемпіонаті США стане першою ракеткою України
Катерина Бондаренко після успішного виступу на чемпіонаті США стане першою ракеткою України

Українська тенісистка Катерина Бондаренко, 23 роки, пройшла до чвертьфіналу останнього цьогоріч турніру Великого Шолома — відкритого чемпіонату США. 2009-го змагання має рекордний призовий фонд — $24,3 млн.

До 1/8 фіналу Бондаренко зустрічалася з найкращою аргентинською тенісисткою 24-річною Гізелою Дулко. Вона посідає 40-у позицію в світовому рейтингу. Катерина 52-а.

Досі спортсменки не зустрічалися, тому віддавати комусь перевагу було складно. Українка здивувала всіх: за 47 хв. вона не віддала суперниці жодного гейму — 6:0, 6:0. У такий спосіб помстилася за свою старшу сестру Олену, яка в другому колі змагань програла саме Дулко.

Цілковиту перевагу Бондаренко засвідчила статистика: п"ять подач навиліт, жодної подвійної помилки, лише шість невимушених огріхів. У Дулко було тільки три шанси зачепитися за гейми. Аргентинка "допомогла" суперниці п"ятьма подвійними та 20 невимушеними помилками.

Українка краще рухалася по корту, активно атакувала по всій довжині із задньої лінії. Такі дії підтвердили слова Бондаренко-молодшої, що травмоване коліно турбує її дедалі менше.

У цьому матчі Катерина поставила кілька рекордів українського тенісу. Уперше в історії українка пробилася до чвертьфіналу тлурніру найвищої категорії, вперше на Великому Шоломі виграа поєдинок "усуху".

Катерина Бондаренко стане першою ракеткою України

На спортсменку чекають також рекордні призові: Катерина вже гарантувала собі 500 рейтингових очок та $175 тис.

Після перемоги над Дулко Бондаренко стане першою ракеткою України та обійде сестру. Олена на 32-му місці в світі. Найвища позиція Катерини досі була торік у лютому — 37-а.

У чвертьфіналі 9 вересня наша тенісистка гратиме з бельгійкою Яніною Вікмаєр, 19 років. В особистих зустрічах перевага на боці Бондаренко — 2:1. Востаннє вони зустрічалися три тижні тому в канадському Торонто. Катерина перемогла в двох сетах.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Бондаренко вийшла до чвертьфіналу чемпіонату США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути