четвер, 09 серпня 2007 18:04

Каладзе хоче знову грати з Шевченком

Автор: фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Каха Каладзе (ліворуч) та Андрій Шевченко на Меморіалі Валерія Лобановського-2004. Вони ведуть онука тренера Богдана Лобановського
Каха Каладзе (ліворуч) та Андрій Шевченко на Меморіалі Валерія Лобановського-2004. Вони ведуть онука тренера Богдана Лобановського

Каха Каладзе, 29 років, став останнім гравцем, якого київське "Динамо" продало за пристойні гроші пристойному клубові. Узимку 2001-го "Мілан" купив нинішнього капітана збірної Грузії за $11 млн. Відтоді Каладзе грає за "Мілан", хоча позаторік був дуже близьким до переходу в англійський "Челсі".

З колишнім гравцем "Динамо" ми бесідували у Москві під час турніру на кубок російської залізниці.

Правда, що після закінчення кар"єри ви плануєте балотуватися на посаду президента Грузії?

— І хто вам таке сказав? — сміється. — Ні, таких планів немає. Я ще не знаю, чим займатимусь після закінчення футбольної кар"єри. Можливо, поїду кудись вчитися. До речі, на тему мого майбутнього "президентства" говорив зі своїм другом — керівником Грузії Михайлом Саакашвілі. Він, почувши інформацію про мої "плани", жартома запитав: "Підсидіти мене хочеш?". Посміялися.

6 вересня київське "Динамо" проведе вдома товариський матч з італійським "Міланом". Зможете взяти у ньому участь?

— Приїхав би до України із задоволенням. У той час планую перебувати в розпорядженні тренера збірної Грузії Клауса Топмеллера. 8 вересня ми приймаємо Україну в матчі відбірного турніру чемпіонату Європи. Спробуємо взяти реванш за поразку в Києві.

Україна матиме шанси на вихід з групи, якщо обіграє вдома Італію та Францію

Як оцінюєте ситуацію у другій відбірній групі?

— Лідирують французи й італійці. Гадаю, їх можна назвати фаворитами у боротьбі за дві путівки до фінальної частини. Україна матиме шанси на вихід, якщо переможе вдома Італію та Францію.

Свого часу ви відмовлялися виступати за Грузію.

— Це коли правоохоронні органи країни сиділи склавши руки і не розслідували справу мого молодшого брата Левана. Його викрали навесні 2001-го. Потім викрадачі вимагали викуп. Ми готові були заплатити (за неофіційною інформацією, за звільнення Левана Каладзе злочинці вимагали $600 тис. — "ГПУ"), але на зв"язок ці люди не виходили. Брата врешті-решт знайшли мертвим. Наприкінці лютого поховали у Самтредіа, а злочинців упіймали. Футбол дав мені можливість бути забезпеченим, але брата вже не повернеш ні за які гроші.

Минулого літа Андрій Шевченко залишив "Мілан", за який виступав сім років, ставши другим бомбардиром в історії цього клубу. Чи правильно вчинив Шевченко, коли перейшов до "Челсі"?

— Це його рішення. Причину ви знаєте: бажання, щоб діти зростали в англомовному середовищі. Шевченко був і залишається моїм другом. Перший сезон у "Челсі" йому не зовсім вдався, але Шева не з тих, хто відступає. Не сумніваюся, що українець виправдає витрати на нього. Я б хотів іще зіграти з ним в одній команді.

Два роки тому ви могли перейти до "Челсі". Що завадило?

— Справді, я зустрічався з власником лондонців Романом Абрамовичем і тренером "Челсі" Жозе Моурінью. Абрамович — приємна людина, фанат футболу. Попередню згоду на перехід я дав, бо не проходив до основного складу "Мілана". Але потім почав регулярно грати разом з Нестою у центрі захисту і передумав залишати "Мілан", де мене все влаштовує, а контракт спливає тільки 2011 року.

Каладзе має ресторан у Мілані. Мешкає у трикімнатній квартирі в центрі міста. Писали про його тісні стосунки з Барбарою Берлусконі, донькою власника "Мілана". Але футболіст стверджує, що вони тільки друзі.

1978, 27 лютого — Каха Каладзе народився у Самтредіа (Грузія)
1993 — став гравцем тбіліського "Динамо"
1998 — перейшов до київського "Динамо"
2001, січень — куплений "Міланом"
2003 — виграв Лігу чемпіонів та Суперкубок Європи
2004 — став чемпіоном Італії
2007 — вдруге виграв Лігу чемпіонів
Зіграв за "Мілан" 215 матчів, забив 13 м"ячів

Зараз ви читаєте новину «Каладзе хоче знову грати з Шевченком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути