Ексклюзиви
середа, 21 січня 2009 16:57

Кака вирішив залишитись футболістом

Ви не знайдете цього в офіційній історії футболу колишнього СРСР, який був, як відомо, "аматорським", а футболісти приймалися на роботу як "інструктори по спорту". Неофіційна ж історія свідчить, що найбільше грошей у 1970–1980 роки минулого століття одержували не гравці київського "Динамо" чи московського "Спартака". Значно більше платили в "Пахтакорі" з Ташкента, "Кайраті" з Алма-Ати та в інших командах з азійських і закавказьких республік СРСР.

Тож радянські футболісти тих часів мали вибір: або заробити багато грошей, але ніколи нічого не виграти, або втратити матеріально, але увійти в історію футболу — хоча б вітчизняного. Звісно, того ж Олега Блохіна навряд чи одразу відпустили б тоді до "Пахтакору". Але й самі футболісти розуміли свій вибір. Ті, хто були здатні потрапити до національної збірної, прагнули до київського "Динамо", московського "Спартака" й інших команд-лідерів. Ті ж, хто так високо не "тягнув", ішли у футбольні "заробітчани", від"їжджаючи за "довгим рублем" до Узбекистану, Казахстану чи Туркменістану.

Не виключено, що до такого рішення Кака підштовхнув приклад Андрія Шевченка

Сьогодні ту ж саму картину можна спостерігати у футболі світовому. Насправді, фантастичні заробітки мають не футболісти "Челсі", "Барселони" чи "Інтера". Шалені гроші платять футбольним "зіркам" у Кувейті, Катарі, Арабських Еміратах, куди часто-густо від"їжджають підзаробити згасаючі футбольні "зірки". Справжні ж "зірки" сучасного футболу, подібно до динамівців і спартаківців радянських часів, прагнуть не лише заробити грошей, а, насамперед, здобути перемоги і титули. Гроші прийдуть потім, нікуди не подінуться. Здобуте футбольне ім"я може нині непогано годувати його власника й після закінчення кар"єри.

Кажуть, що те, що не можна купити за гроші, можна купити за великі гроші. У випадку з лідером атак італійського "Мілана" — бразильцем Кака — цього поки що не сталося. Футболіст не "купився" на шалений контракт із "Манчестер Сіті", запропонований арабським шейхом, що володіє англійським клубом. Гравець не зробив цього попри те, що вже виграв практично все, що може виграти футболіст, ставши чемпіоном світу і володарем "Золотого м"яча".

Кака залишився в "Мілані". Не виключено, що до такого рішення бразильця підштовхнув приклад Андрія Шевченка, який свого часу поїхав із Мілана до Лондона за великими грошима і практично зупинив тим самим свою зіркову футбольну кар"єру. Обираючи між великими грошима і великим футболом, Кака обрав футбол. І тим подав усім іншим добрий приклад.

Зараз ви читаєте новину «Кака вирішив залишитись футболістом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути