понеділок, 25 січня 2010 17:52

"Інтер" у меншості переміг "Мілан"

Автор: фото: REUTERS/Alessandro Garofalo
  Перемогу над ”Міланом” святкують захисники ”Інтера” Дуглас Майкон (ліворуч) та Марко Матерацці. Матерацці одяг на обличчя маску із зображенням Сільвіо Берлусконі, прем’єр-міністра Італії та власника ”Мілана”
Перемогу над ”Міланом” святкують захисники ”Інтера” Дуглас Майкон (ліворуч) та Марко Матерацці. Матерацці одяг на обличчя маску із зображенням Сільвіо Берлусконі, прем’єр-міністра Італії та власника ”Мілана”

У чемпіонаті Італії відбулося міланське "дербі". "Інтер" — лідер серії А та чинний чемпіон — приймав "Мілан", який ішов другим. "Інтер" переміг найпринциповішого суперника втретє поспіль. Ще дві перемоги в "дербі" він здобув у літніх передсезонних турнірах. 2:0 — по голу в кожному таймі забили Міліто та Пандєв.


Кадрові втрати

В "Інтері" не змогли зіграти захисник Ківу, півзахисник Станкович і форвард Ето"О. "Мілан" недорахувався захисника Нести та форварда Пато. Якщо Моуріньйо відносно безболісно закрив дірки у складі через ширшу лаву запасних і точним зимовим трансфером Пандєва, то "Мілан" це зробити не міг. Відсутність Пато позбавила атаки швидкості, а без Нести центр оборони виглядав кволо.

Тактика

Моуріньйо переграв свого візаві Леонардо. Центр поля залишився за "Інтером", що ускладнило завдання і без того знекровленій обороні "Мілана". Номінальні гості не встигали за швидкими пересуваннями суперника і діяли надто академічно.

Суддівські рішення

На перший погляд арбітр Джанлука Роккі з Флоренції зіграв на користь "Мілана", вилучивши Снейдера. Однак покарання було абсолютно заслуженим — голландець неодноразово дозволяв собі публічно коментувати дії судді та лаятися на його адресу. Єхидно аплодував. Потім Роккі не дав очевидний пенальті на користь "Мілана" за гру рукою Майкона і поставив "липовий" штрафний у другому таймі, після якого Пандєв подвоїв рахунок.

Характер

Ще одна запорука успіху найсильнішої на сьогодні команди Італії. Перетерпівши неприємну частину гри на початку другого тайму, "Інтер" зумів перевести її хід у потрібне русло. "Господарі" в меншості до кінця догравали кожний епізод. У настільки пристрасних поєдинках дух важить набагато більше, ніж техніка.

Лідери

У "Мілана" не зумів завести партнерів капітан Амброзіні, натомість його візаві Дзанетті провів прекрасний матч. Те ж стосується і партнерів Дзанетті — голкіпера Жуліо Сезара, захисника Майкона і форвардів — Міліто та Пандєва.

Інтрига

"Інтер" випереджає "Мілан" на дев"ять очок. Однак доля титулу навряд чи вирішена на 100%. По-перше, "Мілан" має матч у запасі. По-друге, у заочній боротьбі колишня команда Андрія Шевченка виглядає не гірше, а можливо, і краще земляків. Урешті-решт, невідомо наскільки далеко зайдуть команди в розіграші Ліги чемпіонів, що може вплинути на турнірні розклади в серії А. Достеменно ясно тільки одне: лише "Мілан" може перешкодити землякам уп"яте поспіль стати чемпіонами.

Трагедія

На трибунах під час "дербі" стало зле 51-річному вболівальнику з міста Чезано-Мадерно. Чоловік, чиї клубні симпатії не уточнюють, помер від серцевого нападу дорогою в лікарню.

Зараз ви читаєте новину «"Інтер" у меншості переміг "Мілан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути