Ексклюзиви
четвер, 29 травня 2008 18:44

Хокейна збірна залишилася без тренера

27 травня відбулося засідання виконавчого комітету Федерації хокею України. На ньому одностайно ухвалили рішення про відставку головного тренера національної команди Володимира Голубовича, 53 роки.

Голубович очолив збірну торік у серпні замість Олександра Сеуканда. Той на чемпіонаті світу-2007 не зміг зберегти Україні місце в еліті світового хокею. Перед Голубовичем поставили завдання вибороти перемогу у світовій першості 2008 року у групі "В" і повернутися до класу найсильніших. Виконати це не вдалося — на турнірі у Японії українці поступилися збірній Угорщини.

Самого Голубовича на засіданні виконкому не було. Кореспондент "ГПУ" зателефонував йому на мобільний.

— У день виконкому я був на похоронах матері, — каже тренер. — Доповідь з аналізом виступу збірної на чемпіонаті світу надав у ФХУ ще на початку травня. Додати нічого: ми помилилися з оцінкою основного суперника за вихід із групи. Розраховували на японців, а на поєдинок проти Угорщини не зуміли налаштуватися відповідним чином. Мій контракт із хокейною федерацією закінчився у травні. Там була чітка умова: його продовжать тільки за умови повернення збірної до еліти світового хокею. Тому відставка не стала для мене несподіваною. Жодних претензій до ФХУ я не маю. Ми цілком нормально розійшлися. До 2010 року в мене діє угода з латвійським "Металургсом" із Лієпаї. Я зосереджуся на клубній роботі.

Протягом наступного місяця стануть відомими претенденти на посаду наставника національної збірної.

— Ми дійшли висновку, що тренер має бути звільненим від клубної роботи. Розглядаємо кандидатуру іноземного фахівця — канадця, американця або фіна, — каже віце-президент ФХУ Вадим Сисюк.

За попередньою інформацією, ФХУ готова розглядати кандидатуру канадця Дейва Кінґа — колишнього тренера збірної Канади та російського "Металурга" з Магнітогорська. Але по-перше, Кінґ із грудня працює в німецькому "Мангеймі" і не звільнений від клубної роботи. По-друге, приятель Кінґа, колишній тренер збірної України Анатолій Богданов каже "ГПУ", що канадець узагалі не знає, що ним цікавиться ФХУ.

Чемпіонат світу-2009 збірна України знову проведе у групі "В". З 11 по 17 квітня наші хокеїсти змагатимуться зі збірними Італії, Польщі, Великої Британії, Нідерландів та Румунії за єдину путівку до групи найсильніших. Одноколовий турнір пройде у польському Торуні.

З 5 по 8 лютого 2009 року у Латвії на збірну України чекає кваліфікаційний етап до Олімпіади-2010. Двоє суперників у боротьбі за ліцензію на фінальний турнір відомі — Латвія та Італія. Третій визначиться у листопаді, коли фінішує попередня кваліфікація.

Зараз ви читаєте новину «Хокейна збірна залишилася без тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути