Ексклюзиви
четвер, 28 лютого 2008 15:05

Халат Володимира Кличка можуть продати за мільйон доларів

Автор: фото: REUTERS/Teddy Blackburn
  Володимир Кличко вітає глядачів у нью-йоркському ”Медісон Сквер ґарден” після перемоги над Султаном Ібрагімовим. Ліворуч від Володимира — Віталій Кличко
Володимир Кличко вітає глядачів у нью-йоркському ”Медісон Сквер ґарден” після перемоги над Султаном Ібрагімовим. Ліворуч від Володимира — Віталій Кличко

Минулого тижня український боксер Володимир Кличко, 31 рік, за очками переміг росіянина Султана Ібрагімова та завоював одразу два титули чемпіона світу в суперважкій вазі — за версіями IBF та WBO. Після закінчення офіційної прес-конференції Кличко ще хвилин 40 бесідував із трьома українськими журналістами, серед яких був і кореспондент "ГПУ".

Ібрагімов — лівша. Перед боєм ви говорили, що великого значення це для вас не має. Після поєдинку не змінили точки зору?

— Не змінив. Але готовий визнати, що Ібрагімов — складний лівша, з яким у мене було немало проблем. Росіянин швидко рухався рингом і проявив характер, хоча в якийсь момент здалося, що до нокдауну недалеко.

У перших раундах ви кілька разів наступили Ібрагімову на ногу. Навмисне?

— Ні. Просто шукав шляхи для проведення своїх джебів. Треба було виявляти ініціативу. Султан ухилявся — то ліворуч, то донизу. Його ноги були широко розставлені, а я атакував. От і наступив.

У перервах між раундами вам давали рекомендації тренер Емануель Стюард та ваш брат Віталій. Що говорили?

— Ну, взагалі бій ішов за нашим планом. Але я мало працював правою, на що Стюард і Віталій звернули увагу. Адже не можна було втратити баланс і діставати суперника тільки лівою. Я суттєво переважаю Ібрагімова в габаритах, і це створювало незручності.

Шкода, що не закінчили бій нокаутом?

— Головне — повернув пояс чемпіона WBO. Так, хотілося нокаутувати. Але мусив діяти обережно, не розкриватися, бо занадто високою була ціна поєдинку. Та й Ібрагімов був уважним, не розкривався.

Коли росіянин борцівським прийомом завалив вас на ринг, що відчули?

— Нічого. І подумати ні про що не встиг. Шоку точно не було (сміється).

Перемогу святкували в ресторані з українською діаспорою

Ібрагімов — виходець із Радянського Союзу. Психологічно важко протистояти колишньому співвітчизнику?

— Без різниці, проти кого виходити на ринг.

Наступний поєдинок Володимир Кличко планує провести на початку літа. Хоче, щоб бій відбувся в Європі. Суперником має бути Олександр Повєткін із Росії, який виграв турнір претендентів на бій із чемпіоном IBF.

— А ще хочу зустрітися з узбеком Чагаєвим і росіянином Маскаєвим — чемпіонами WBA та WBC, — додає Володимир.

Трохи осторонь від нього стоїть почесний чемпіон світу WBC Віталій Кличко, 36 років. Підходжу до нього, прошу прокоментувати бій.

— Я задоволений, — Кличко-старший розводить руками. — Кожний бій брата — це й мій бій. Нині сильнішого та технічнішого боксера, ніж Володимир, у суперважкій вазі немає. Відверто кажучи, Ібрагімов являв собою мінімальну загрозу для брата. Але мене здивувало, що Султан уміло тримав удар. Думаю, інші під тиском Володі зламалися б і бій був би закінчений достроково. Братові нині треба битися з чемпіонами за іншими версіями.

Із ким відсвяткували перемогу?

— Пішли до ресторану з представниками української діаспори з Чикаго, Філадельфії, Канади.

Халат, у якому Володимир підіймався на ринг, буде продано на аукціоні. Яку суму плануєте отримати за нього?

— До бою були бажаючі викласти 500 тисяч доларів. Думаю, на аукціоні ціна підніметься до мільйона. Ці кошти підуть на побудову двох спортивних центрів в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Халат Володимира Кличка можуть продати за мільйон доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути