Ексклюзиви
понеділок, 16 листопада 2009 18:20

Греки не вірять у власну збірну

Настрій греків перед матчем між національними командами Греції та України в Афінах разюче відрізнявся від того, що панував тут чотири роки тому, коли суботні суперники грали у відборі до Кубка світу. 2005-го вся Греція ще перебувала в ейфорії з приводу здобуття футбольною збірною титулу чемпіона Європи. Скрізь була реклама, на якій герої Євро-2004 на чолі із тренером Отто Рехагелем просували різноманітні товари. Відеокліпи із м"ячами, забитими греками в Португалії, крутили всюди як популярну пісню. Греки тоді ніяк не могли натішитися здобутою перемогою.

Цього разу нічого подібного не спостерігали. Публіка не поспішала до виставлених перед стадіоном яток із символікою національної збірної Греції. Білі футболки із грецьким прапором, які організатори розклали на кожне сидіння стадіону, глядачі не вдягали, а здебільшого підкладали знизу, аби було зручніше сидіти. Якщо 2005-го на матчі з Україною стадіон у передмісті Афін Піреї був переповнений, то в суботу 71-тисячна арена Олімпійського стадіону прийняла лише 39 тис. людей.

Причина цього була проста, її відверто пояснювали самі греки. Грецький футбол нічим не підтвердив чемпіонський титул 2004 року. Після переможного фіналу в Лісабоні національна команда вже п"ятий рік грає на більш ніж посередньому рівні. Та якщо до чемпіонства це сприймали нормально, то після нього народ очікував підйому грецького футболу, якого так і не сталося.

Потрапити на Кубок світу і безславно там програти греки не бажають

На відміну від України, де любителі футболу вважають за щастя хоча б просто побачити свою збірну у світовому фіналі, у Греції вболівальникам цього вже не досить. Потрапити на Кубок світу, аби безславно там програти як на Євро-2008, греки не бажають, а в можливість нового дива від тренера Отто Рехагеля не вірять.

Навіть погода підтримала такий настрій у грецькому футболі. Якщо в день попередньої гри з Україною в Афінах була неймовірна спека, то цієї суботи сонце лише трохи пригріло всередині дня. А ввечері прохолодна погода цілком відповідала такому ж настрою на трибунах.

Зараз ви читаєте новину «Греки не вірять у власну збірну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути