четвер, 14 жовтня 2010 02:29

Голландці змінили тактику

Україна та Голландія провели два різні матчі в рамках плей-офф за вихід до фінальної частини чемпіонату Європи-2011. У Роттердамі наші виграли — 3:1, а у Києві поступилися 0:2. Чому вдома підопічні Павла Яковенка зіграли гірше, ніж у гостях?


1. Психологічна спустошеність після виїзного поєдинку

Матч у Голландії забрав у команди Яковенка багато сил. Не так фізичних, як психологічних. За два дні відновити їх було нереально.

2. Відсутність Ярослава Ракицького

Захисник донецького "Шахтаря" не зміг зіграти у київській зустрічі через травму — накопичилася рідина в коліні. Це значно послабило й оборону української команди, і вихід із неї.

3. Тактика голландців

Гості розуміли, що втрачати нічого, а забивати на стадіоні "Динамо" треба якнайшвидше. Тому спростили ігрову модель. Головний тренер голландців Корнеліус Пот змінив схему з 1-4-3-3 на 1-4-4-2, випустивши двох форвардів. Один із них — велетень Бас Дост. Гості грали "повітрям" і домоглися того, що більшу частину матчу м'яч у середній лінії українців не затримувався.

Зате останні 25 хв. київського поєдинку засвідчили, що наша команда краще підготовлена фізично. Українці зуміли відібрати м'яч, опустити його на землю і різко контратакувати флангами. Наші не дали суперникові шансу навіть на фінальний штурм.


Жеребкування відбудеться 9 листопада


Учасники фінальної частини Євро-2011: Україна, Швейцарія, Ісландія, Англія, Іспанія, Чехія, Білорусь, Данія. Жеребкування, яке розподілить команди на дві групи по чотири команди, відбудеться 9 листопада в данському Ольборзі. Турнір пройде з 11 по 25 червня 2011 року в Данії.

Зараз ви читаєте новину «Голландці змінили тактику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути