вівторок, 20 травня 2008 17:00

Ферґюсон має більший резерв

 

21 травня відбудеться фінальний матч Ліги чемпіонів 2007/08. У ньому зіграють два англійські клуби — "Манчестер Юнайтед" та "Челсі". Поєдинок відбудеться в Москві на стадіоні "Лужники". Арена у день матчу зможе прийняти 69 500 глядачів. По 21 тис. квитків викупили фанати обох команд. Початок поєдинку — о 21.45 за київським часом. Пряму телетрансляцію вестимуть "1+1", ТРК "Україна", "РТР-Спорт" та "НТВ+футбол". Арбітр поєдинку — 40-річний Любош Міхел зі Словаччини.

Обидва тренери можуть виставити на матч оптимальні склади команд: травмованих та дискваліфікованих футболістів у "МЮ" та "Челсі" немає.

"ГПУ" спробувала спрогнозувати стартові склади команд та оцінити за десятибальною шкалою потенціал виконавця на кожній позиції.


Воротарі

1. Едвін ван дер Сар ("Манчестер Юнайтед")— 6,5

У нього досвід матчів найвищого рівня. Чудово почуває себе на лінії воріт. Ветеран Ліги чемпіонів, яку вигравав ще 1995-го.

1. Петр Чех ("Челсі") — 6

Два роки тому належав до когорти найкращих воротарів світу. Після травми голови здав позиції. Може помилитися на рівному місці.


Праві захисники

6. Вес Браун ("Манчестер Юнайтед") — 5,5

Одна з найслабших позицій у команді. Відзначається старанністю, але може поступитися в боротьбі один на один. Не завжди чітко обирає позицію.

5. Майкл Есьєн ("Челсі") — 6,5

Універсал, який може закрити будь-яку позицію в захисті чи півзахисті. Виконує великий обсяг роботи, часто долучається до атаки.


Центральні захисники

5. Ріо Фердінанд — 6,5, 15. Неманья Відіч — 6,5 (обидва — "Манчестер Юнайтед"), 26. Джон Террі — 6,5, 6. Рікардо Карвалью — 6 (обидва — "Челсі")

Тактичне розуміння гри дозволяє оборонцям і "МЮ", і "Челсі" без проблем грати в лінію. Щоправда, через травми центральні захисники обох команд не так багато матчів провели разом. У повітрі боротьбу краще ведуть Фердінанд із Відічем.


Ліві захисники

3. Патріс Евра ("Манчестер Юнайтед") — 6

Володіє непоганою швидкістю, здатний закрити весь фланг.

3. Ешлі Коул ("Челсі") — 6

Перехід із "Арсеналу" до "Челсі" не пішов йому на користь. Став частіше помилятися, не завжди відпрацьовує в обороні.


Центральні півзахисники

16. Майкл Каррік— 6, 18. Пол Скоулз — 6,5, 4. Оуен Харґрівз — 6,5 (усі — "Манчестер Юнайтед"), 4. Клод Макелеле - 6,5 13. Міхаель Баллак - 7, 8. Френк Лемпард - 6,5 (усі — "Челсі").

Протистояння середніх ліній — одне з ключових у поєдинку. Яскраво виражених диспетчерів у команд немає, півзахисники намагаються діяти просто. Можливо, "Челсі" матиме незначну перевагу через відмінну форму Баллака наприкінці сезону.


Нападаючі

13. Парк Чжи Сун — 5,5, 7. Кріштіану Роналду — 7, 10. Вейн Руні (усі — "Манчестер Юнайтед") — 7, 10. Джо Коул — 6, 21. Саломон Калу — 6, 11. Дідьє Дроґба — 7.

"МЮ" більш непередбачувано може зіграти в атаці. На вістрі здатні показати себе і Руні, і Кріштіану Роналду, якого експерти називають найкращим футболістом світу на цей момент.

Натомість із "Челсі" все ясно: Джо Коул та Калу на флангах, Дроґба — у центрі. Івуарієць — вагомий козир лондонців: в умінні зачепитися за м"яч, продавити опонента йому рівних немає.


Резерв

"Манчестер Юнайтед" — 6,5

Команда не має резервів для посилення оборонної гри, зате в атаці варіантів достатньо. Для флангової гри можуть знадобитися Нані або Ґіґґз, для рівноваги в центрі поля — Андерсон. А Тевес здатний урізноманітнити атаку.

"Челсі" — 5,5

Погана форма Малуда, відсутність належної ігрової практики в Шевченка — не на користь"Челсі". Єдина реальна альтернатива на допомогу Дроґба — француз Ніколя Анелька. Хоча й Шевченко, як показав останній матч "Челсі", готовий підкараулити момент.


Тренер

Алекс Ферґюсон — 7.

22 роки роботи в "МЮ". Прекрасний стратег, який уміє розподіляти сили на дистанції. Його команда може невпинно атакувати. А може відверто грати від оборони, чому підпорядковуються і найсильніші форварди команди.

Авраам Ґрант — 6.

Змінивши Жозе Моурінью, не зробив гру "Челсі" динамічнішою та видовищнішою. Його кадрові рішення, заміни інколи дивують. Зате зробив те, чого в "Челсі" не вдавалося нікому: команда вперше гратиме у вирішальному матчі за найпрестижніший єврокубковий трофей.


Шанси на здобуття трофея: "МЮ" — 55%, "Челсі" — 45%

Зараз ви читаєте новину «Ферґюсон має більший резерв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути