Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 15:43

Федерер та Енен визнані найкращими спортсменами року

Автор: фото: REUTERS/Alexander Demianchuk
  Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка отримав спеціальну відзнаку за видатні досягнення і внесок в історію спорту. Він отримав нагороду з рук Франца Беккенбауера та Олени Ісінбаєвої
Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка отримав спеціальну відзнаку за видатні досягнення і внесок в історію спорту. Він отримав нагороду з рук Франца Беккенбауера та Олени Ісінбаєвої

У Санкт-Петербурзі пройшла церемонія народження найкращих спортсменів 2007 року. Починаючи з 2000-го, її проводить світова академія спорту Лауреус.

Найкращим спортсменом року визнали швейцарського тенісиста Роджера Федерера, 26 років. Торік він виграв три найбільші турніри у світовому тенісі — відкриті чемпіонати Австралії, Великої Британії та США, а також став фіналістом чемпіонату Франції.

Колега Федерера, лідер світового жіночого тенісу, Жюстін Енен, 25 років, із Бельгії стала найкращою спортсменкою року.

Титул найкращої команди-2007 дістався збірній Південної Африки з регбі. Вона восени завоювала Кубок світу.

Відкриттям року визнали 23-річного пілота "Формули-1" Льюїса Хемілтона. Торік він дебютував у Королівських перегонах і одразу став віце-чемпіоном світу.

Гравець італійського "Мілана" та збірної Бразилії 25-річний Кака став найкращим футболістом-2007, а світова рекордсменка у марафоні британка Пола Редкліфф, 34 роки, відзначена у номінації "Повернення року". Вона повернулася у спорт минулого серпня після травми спини та народження дитини.

Президент Національного олімпійського комітету України 44-річний Сергій Бубка отримав спеціальну відзнаку за видатні досягнення і внесок в історію спорту. Нагороду, статуетку Лауреус, йому вручили чемпіон світу-1974 з футболу Франц Беккенбауер та 21-разова рекордсменка світу у стрибках із жердиною Олена Ісінбаєва.

Тріумфаторів у номінаціях визначають у два етапи. Спочатку провідні спортивні журналісти визначають коло претендентів на перемогу у шести номінаціях, а потім журі, до якого входять 43 особи, обирає переможців.

Статуетка важить 2,5 кг, має висоту 30 см. У ній 670 г срібла і 650г золотого покриття.

На церемонії був присутній колишній тенісист Борис Беккер. У німця цікавляться, чи знає він особисто когось із російських спортсменів.

— Звісно, — упевнено відповідає Беккер. — Братів Кличків та Андрія Шевченка.

Потім схаменувся:

— Ой, це ж українці. Виходить, із росіян не знайомий ні з ким.

Зараз ви читаєте новину «Федерер та Енен визнані найкращими спортсменами року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути