Ексклюзиви
середа, 27 квітня 2011 02:00

Дзюдоїсти стали чемпіонами

Автор: фото: REUTERS/Osman Orsal
  Українець Артем Василенко (у темній формі) проводить прийом у сутичці з французом Лоісом П’єтрі
Українець Артем Василенко (у темній формі) проводить прийом у сутичці з французом Лоісом П’єтрі

У турецькому Стамбулі завершився чемпіонат Європи із дзюдо. Українці виграли два "золота" й "бронзу". Першого змагального дня чемпіоном континенту вперше за кар'єру став чемпіон світу-2009 Георгій Зантарая, 23 роки (до 60 кг). Більше в особистому заліку наші медалей не мали. Зате в командній першості відзначилися обидві українські команди. Жінки вибороли "бронзу", здолавши в сутичці за третє місце 3:2 збірну Іспанії. А чоловіки вперше в історії стали чемпіонами.

На шляху до фіналу вихованці Віталія Дуброви здолали Іспанію (5:0), Велику Британію (3:2) та Грузію (3:2). За "золото" українці боролися з безперечними фаворитами — французами. Зустріч для нашої команди розпочалася невдачею. Львів'янин 23-річний Сергій Дребот у ваговій категорії до 66 кг програв чемпіону світу-2005 Давиду Ларосу. Зрівняв рахунок у матчі чемпіон Європи-2009 Володимир Сорока, 28 років (до 73 кг). Він здобув чисту перемогу на "іппон" Бенжаміна Дарбеле. Потім 21-річний Артем Василенко не залишив шансів чемпіону Європи серед юніорів 2009 року Лоісу П'єтрі. Чемпіоном же Україну зробив призер двох Олімпіад 26-річний Роман Гонтюк (до 90 кг). Завдяки грамотно обраній тактиці він переміг Матьє Деффревілля.

Зараз ви читаєте новину «Дзюдоїсти стали чемпіонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути