Ексклюзиви
понеділок, 22 вересня 2008 18:20

Донецькі команди можуть помінятися місцями

 

Восьмий тур національного чемпіонату викликав рекордно низький інтерес глядачів. Боротьба команд за місця у турнірній таблиці, що відновилася після тритижневої перерви, відбувалася або за порожніх, або за напівпорожніх трибун. Особливо помітно це було в Києві, де гру "бездомного" місцевого "Арсеналу" проти "Шахтаря" спочатку планували провести на стадіоні ім. Віктора Банникова. Проте 1,5 тис. місць, на які розрахована арена, не влаштували гостей. Гірники вимагали "справжній" стадіон. Врешті-решт гру перенесли на "Динамо" ім. Валерія Лобановського. Туди, попри безплатний вхід, прийшло не більше тисячі людей. В Одесі дві з чотирьох трибун стадіону знесені у зв"язку із реконструкцією. Можна зносити і третю, бо на грі "Чорноморця" проти "Динамо" публіка ледь заповнила на третину один сектор.

Щодо показаного командами футболу, то цього разу всі без винятку результати були цілком логічними і повністю відповідали перебігу подій на полях. Почнемо з лідера — донецького "Металурга". Упевнена перемога цієї команди над ФК "Львів", уже сьома в восьми матчах поточного чемпіонату, змушує не сприймати лідерство "металургів" як  тимчасовий курйоз. Болгарський тренер Костов зробив команду, яка здатна набирати "свої" очки в іграх із суперниками середнього класу. А оскільки таких у нашому чемпіонаті більшість, цього поки що вистачає для першого місця. У суботу "Металург" зіграє із "Шахтарем" і зможе підтвердити свої претензії на лідерство.

У команди Заварова немає ані стадіону, ані бази

Друга команда таблиці — київське "Динамо" — також перемогла без зайвих труднощів. Російський тренер Сьомін замінив кілька коліщаток у механізмі своєї команди, від чого потужність гри залишилася такою самою. Третя в таблиці полтавська "Ворскла" цілком логічно обіграла "Дніпро". Міцно збитий українським тренером Павловим колектив не мав особливих проблем із зібранням гравців у біло-синій формі. Із ними так і не зміг дати ради Протасов, а нині безсилий і Безсонов. І нарешті харківський "Металіст" на чолі з українським тренером Маркевичем спокійно довів свою перевагу в гостях над львівськими "Карпатами".

Такими ж самими "тренерськими" командами можна назвати запорізький "Металург" і луганську "Зорю", які теж виграли у звітному турі. А те, що вони не серед лідерів, обумовлено обмеженим вибором гравців у тренерів Чанцева та Волобуєва. Непогані ніби наставники Фоменко й Таран. Але їхні "Таврія" і "Кривбас" із різних причин не під повним контролем тренерів, яким не до того, аби будувати гру. Хоч би очки якісь набрати. Те ж саме можна сказати і про решту аутсайдерів цього туру, які не змогли перемогти суперників.

І нарешті про "Шахтар". Умови, у яких працює румунський тренер цієї команди Луческу, інакше ніж казковими не назвеш. На відміну від Заварова, із чиїм "Арсеналом" "Шахтар" зустрічався в неділю. У команди Заварова немає ані стадіону, ані бази. Лише група гравців, яких привабила або перспектива грати у футбол у Києві, або можливість отримати ігрову практику. Але вони зіграли внічию проти донецьких "мегазірок". Кожен другий із них коштує власникові "Шахтаря" Ахметову більше, ніж весь "Арсенал" Рабиновичу. У грі "шахтарів" уже який сезон немає нічого нового. Від цього втомилися і футболісти, і тренер. "Шахтаря" поки що бояться швидше за інерцією — все-таки чемпіони. Та якщо так буде й надалі, то донецькі команди поміняються місцями. "Металург", як раніше "Шахтар", боротиметься за титул.  "Шахтар", як раніше "Металург", буде прикладом того, як через футбол можна дарма "спалити" шалені гроші.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі команди можуть помінятися місцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути