четвер, 10 квітня 2008 18:07

Дніпро" звинувачує "Сталь" у спробі підкупу

3 квітня у футбольному чемпіонаті України був зіграний матч 23-го туру серед команд першої ліги. Дніпродзержинська "Сталь" удома зіграла внічию з черкаським "Дніпром" — 1:1. На післяматчевій прес-конференції генеральний менеджер "Дніпра" В"ячеслав Заховайло, 39 років, звинуватив головного тренера суперників Віктора Маслова у намаганні підкупити його клуб.

— "Сталь" іде на останньому місці й не хоче вилітати до другої ліги, — розповідає Заховайло. — Маслов дзвонить і каже: ситуація важка. Віддай три очки, а ми тобі їх повернемо наступного сезону. Я відкинув таку пропозицію й не розповсюджувався б про неї публічно. Але "Сталь" зробила все, аби наше перебування у Дніпродзержинську виявилось нестерпним. Вільних місць у готелях не було, спали у третьорозрядному, в куртках. Брали свої продукти харчування, боючись, щоб не отруїли.

Є слідчі органи — нехай розбираються, — каже менеджер "Дніпра". — "Сталь" піде до суду? Нехай іде. До громадянського вони не звернуться, бо будуть санкції з боку міжнародної футбольної федерації. А якщо справу розбиратиме Національна федерація, мене підтримають. Уже п"ять президентів футбольних клубів подзвонили мені і висловили готовність розповісти про методи Маслова.

Телефон Віктора Маслова не відповідав. Кореспондент "ГПУ" зателефонував віце-президенту "Сталі" Миколі Колючому, 49 років.

— Якщо Заховайло кидається такими звинуваченнями, хай доведе їх, — говорить Колючий. — Вимагатимемо публічних вибачень.

11 квітня вирішувати справу по цьому матчу має Контрольно-дисциплінарний комітет Національної федерації футболу.

— "Дніпро" не надав доказів того, що їх намагалися підкупити. Поки що їхня позиція виглядає як наклеп, — стверджує голова комісії "Чесної гри" Ігор Кочетов, 44 роки.

Зараз ви читаєте новину «Дніпро" звинувачує "Сталь" у спробі підкупу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути