четвер, 18 лютого 2021 07:10

"Динамо" відірвалося від "Шахтаря" на три очки

Київське "Динамо" випереджає донецький "Шахтар" на три очки. У першому турі другого кола чемпіонату України столична команда зуміла обіграти донецький "Олімпік" — 3:1. "Шахтар" не впорався з "Колосом" — 0:0.

Обидва гранди стикнулися з проблемою низької якості поля. Стан газону зрівняв індивідуальну і технічну перевагу лідерів. На перше місце вийшли фізична підготовка й бажання. Це дало суперникам нижчого класу додаткові шанси.

У грі з "Олімпіком" динамівці пропустили першими. У поєдинку через ушкодження не грав центральний захисник Ілля Забарний. Тому центр оборони закривали пара Томаш Кендзьора — Денис Попов. Їм бракувало ­зіграності.

Перемогти "Динамо" допоміг воротар "Олімпіка" 18-річний Андрій Чекотун. Він дозволив Артему Бесєдіну двічі успішно зіграти на добиванні та не виручив в епізоді з ударом Віталія Буяльського. Підопічні Луческу забили другий м'яч за 13 хв. до завершення гри. Якби суперник мав вищу кваліфікацію та досвідченішого воротаря, кияни ризикували б втратою очок.

У першому своєму матчі після річної дискваліфікації за допінг 24-літній Артем Бесєдін забив стільки, як Владислав Супряга за всю першу частину сезону. Очевидно, головний тренер Мірча Луческу визначився з основним нападником команди у другій частині сезону.

Гру "Колос" — "Шахтар" перенесли із суботи на неділю через погодні умови в Ковалівці. Донеччани домінували, мали гральну й територіальну перевагу, але атакам бракувало гостроти. "Шахтар" у нападі грав надто прогнозовано. Моментів для взяття воріт майже не було. Нерезультативний матч провів нападник Жуніор Мораєс, 33 роки. Для "Шахтаря" це проблема, бо альтернативи йому немає.

Зате Євген Коноплянка, 31 рік, був одним із найактивніших на полі. Один раз мав нагоду забити.

Тренер "Шахтаря" Луїш Каштру в центрі оборони робить ставку на бразильця 20-річного Вітао. У перспективі це може бути вдалий хід, але поки що взаєморозуміння з партнерами йому бракує.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" відірвалося від "Шахтаря" на три очки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути