Ексклюзиви
четвер, 07 серпня 2008 17:45

"Динамо" ледь не вилетіло з єврокубків

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  У перерві матчу проти ”Дрогеди” вболівальники ”Динамо” розгорнули плакат: ”На Мяскву!” (у колах фанатів ”Спартак” називають м’ясом, бо раніше команда іменувалася ”Харчовиком”. — ”ГПУ”). Після фінального свистка напис замінили на інший: ”Мама, я уехал в Мо
У перерві матчу проти ”Дрогеди” вболівальники ”Динамо” розгорнули плакат: ”На Мяскву!” (у колах фанатів ”Спартак” називають м’ясом, бо раніше команда іменувалася ”Харчовиком”. — ”ГПУ”). Після фінального свистка напис замінили на інший: ”Мама, я уехал в Мо

У третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів зіграють дві українські команди. Донецький "Шахтар" 13 серпня прийматиме хорватське "Динамо" із Загреба. Матч почнеться о 20.00 за київським часом. Київське "Динамо" того ж дня о 19.00 за Києвом почне зустріч у Москві з місцевим "Спартаком".

6 серпня "Динамо" проводило повторний матч другого кваліфікаційного раунду проти ірландської "Дрогеди" — напіваматорської команди, яка нині йде п"ятою в національному чемпіонаті. Перший поєдинок на виїзді "Динамо" виграло — 2:1. Повторний закінчився внічию — 2:2.

Головний тренер киян посадив на лаву запасних голкіпера Олександра Шовковського. Замість нього вийшов дублер — Тарас Луценко.

— Що він був у воротах, що його не було — все одно, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років. — Навіщо було замінювати Шовковського? Тепер зрозуміло: і перший голкіпер "Динамо" помиляється й гідної заміни йому немає. Оборона теж "тріщить" по швах. Бетао справа не може постійно підтримувати атаку, але він хоч пенальті заробив. Зліва повний провал — ані Несмачний, ані Каддурі не грають на рівні завдань клубу. Михалик і Діакате в центрі помиляються, але все одно виходять на поле. А чому не випускають Саблича? Можливо, Сьомін хоче досягти стабільності складу й дає великий кредит довіри.

Які проблеми має "Динамо" в півзахисті?

— Не вистачає Юссуфа як опорного і надто справа Гусєва. Нінковича треба ставити в центр, а не давати йому флангову роботу. Алієв намагається загострювати ситуацію, але мало відпрацьовує в обороні. В атаці я б робив ставку на дует Бангура з Шацьких. Мілевський ніяк не може подорослішати, а Кравець здав останнім часом.

У матчі "Динамо" — "Дрогеда" арбітр призначив два пенальті у ворота кожної з команд.

— Пенальті у ворота "Динамо" був помилковим. А Бетао дійсно звалили, так що тут арбітр правий. Але як би він не судив — це ганебна гра "Динамо": ірландці на останній хвилині двічі могли забити після помилок захисту та Луценка. Матч треба забути й готуватися до "Спартака", який за потенціалом не кращий від "Динамо".


Ліга чемпіонів. Другий кваліфікаційний раунд. Повторний матч


"Динамо" (Київ, Україна)– "Дрогеда" (Ірландія) — 2:2 (1:1)

6 серпня. Київ. Стадіон "Динамо" імені Валерія Лобановського. 15 тисяч глядачів (вміщує 16 863). +20°С.

Суддя: К. Чакир (Туреччина).

"Динамо": Луценко, Бетао, Михалик, Діакате, Каддурі, Вукоєвич, Гіоане, Нінкович  (Морозюк, 84), Алієв, Бангура (Мілевський, 46), Кравець (Шацьких, 79). Тренер: Юрій Сьомін (Росія).

"Дрогеда": Юїнгс, Кендрік, Гартленд, Робінсон, Х"юз, Бейкер (Кудузович,77), Шеллі, Бірн, Заєд (Яне-Тіам, 78), Кіган, Кехілл. Тренер: Пол Дулін.

Голи: Алієв (13), Робінсон (42, з пенальті), Мілевський (73, з пенальті), Гартленд (88).

Попередження: Робінсон (35), Гіоане (45), Гартленд (47), Каддурі (49), Бірн (69).

Перший матч — 2:1.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" ледь не вилетіло з єврокубків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути