Ексклюзиви
неділя, 10 червня 2007 14:23

Данцям присудили поразку 0:3

Автор: фото: reuters
  29-річний уболівальник (справа) б’є суддю Фанделя. Розборонити сутичку намагається Крістіан Поульсен (у центрі)
29-річний уболівальник (справа) б’є суддю Фанделя. Розборонити сутичку намагається Крістіан Поульсен (у центрі)

Виконком Європейської футбольної федерації (УЄФА) минулої п"ятниці присудив технічну перемогу (3:0) збірній Швеції у виїзному поєдинку проти данців. Останні оштрафовані на 61 тис. євро. Чотири найближчі матчі вони проведуть за 250 км від Копенгагена. Найближчий — проти Ліхтенштейну — відбудеться без глядачів. А півзахисник Крістіан Поульсен, 27 років, дискваліфікований на три матчі.

2 червня Данія приймала Швецію у відбірному матчі чемпіонату Європи-2008. Шведи вели в рахунку в першому таймі 3:0, однак господарям удалося відігратися. За 2 хв. до закінчення поєдинку за рахунку 3:3 півзахисник данців Поульсен у своєму карному майданчику вдарив ногою в живіт форварда суперників Маркуса Розенберґа. Арбітр німець Хельмут Фандель, який нещодавно судив фінал Ліги чемпіонів, зупинив гру, показав Поульсену червону картку і призначив пенальті у ворота збірної Данії. Пробити його гостям не вдалося: на поле вибіг фанат данської команди і вдарив Фанделя. Згодом винуватець зламав собі пальця, усвідомивши, чим може обернутися його вчинок.

— Я ідіот, — каже 29-річний уболівальник, який не захотів назвати своє ім"я. — Не хотів нападати на арбітра, але на мене наче щось найшло. Прошу пробачення в усієї Данії. Досі не можу повірити в те, що винен у всьому.

Півзахисник іспанської "Севільї" також розкаявся.

Прошу пробачення в усієї Данії

— Не мав права так діяти, — зауважує Поульсен. — Особливо як ми відіграли три м"ячі.

Він не вперше опиняється у центрі скандалу. Так, на Євро-2004 сказав щось уїдливе італійцеві Тотті. Той плюнув у данця — і завершив турнір. А за рік Поульсен, який тоді виступав за "Шальке", у матчі Ліги чемпіонів ледве не "зламав" бразильця Кака з "Мілана".

Суддям теж на полі дістається не вперше: 2004-го УЄФА присудила технічну поразку італійській "Ромі" за те, що під час матчу проти київського "Динамо" фанат римлян кинув запальничку в арбітра зустрічі шведа Андерса Фріска. Згодом через погрози сім"ї той відмовився від суддівства. Так само вчинив швейцарець Урс Майєр.

Зараз ви читаєте новину «Данцям присудили поразку 0:3». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути