Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2007 15:21

Буффон протистоятиме Кака

Буффон протистоятиме Кака

Головним матчем 14 туру чемпіонату Італії стане сьогоднішнє протистояння "Мілана" та "Ювентуса". Поєдинок між найтитулованішими клубами італійського футболу ("Мілан" вигравав національний чемпіонат 17 разів, "Ювентус" — 27) розпочнеться о 21.30 за київським часом. Його транслюватимуть у прямому ефірі на українському телеканалі "Спорт-1" та російському "РТР-Спорт".

Торік суперники не могли грати в національному чемпіонаті, тому що "Ювентус" через корупційний скандал перевели до першої ліги. Натомість команди двічі протидіяли в Кубку Берлусконі. Обидва рази переміг "Мілан" — господар поля. 6 січня команда Карло Анчелотті виграла — 3:2, а 17 серпня — 2:0.

Із турнірної точки зору фаворит поєдинку — "Ювентус". Після 13 проведених матчів туринці мають 25 очок і посідають друге місце в турнірній таблиці. "Мілан" поки що йде дев"ятим, відстаючи на  вісім очок і зігравши 12 поєдинків.

"Ювентус" гратиме сьогодні на виїзді, але фактор домашніх трибун може спрацювати проти "Мілана". Колишній клуб Андрія Шевченка не може перемогти на рідному полі в чемпіонаті Італії з 21 квітня. Щоправда, відтоді з командами калібру "Юве", на яких міланців не треба налаштовувати, діючий чемпіон Європи у національному чемпіонаті не зустрічався.

"Ювентус" буде повністю позбавлений підтримки на "Сан Сіро". Італійські правоохоронці, щоб уникнути можливих сутичок між фанатами, заборонили прихильникам гостей відвідувати стадіон.

Напередодні матчу в "Мілана" виникли кадрові проблеми. Не зможе зіграти лівофланговий Янкуловський, не вирішена участь у матчі півзахисників Амброзіні та Зеєдорфа, нападаючого Рональдо. Інший форвард "Мілана" Філіппо Індзагі, який забив обидва голи у ворота Буффона під час останнього матчу, перехворів на грип. "Ювентус" проблем зі складом натомість не має.

Італійські експерти схиляються до того, що більш досвідчений та збалансований склад "Мілана" матиме перевагу над перспективним, але недостатньо зіграним кадровим варіантом "Ювентуса". "Козирі" туринців — наявність найкращого голкіпера світу Буффона, який протистоятиме майбутньому володареві "Золотого м"яча" Кака, та краща функціональна готовність. "Ювентус" не грає в єврокубках і тиждень відпочивав перед матчем, а "Мілан" минулої середи провів поєдинок у Лізі чемпіонів.

У чемпіонаті Італії суперники зіграли 72 матчі в Мілані: 25 перемог у господарів, 17 — у гостей, 30 ігор закінчилися нічиєю.

Зараз ви читаєте новину «Буффон протистоятиме Кака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути