середа, 07 липня 2010 05:30

"Будівельник" треба було назвати "Соколом"

Історія з утворенням у Києві команди для виступу в Континентальній хокейній лізі завершилася, як для знавців, досить прогнозовано. Справді, як можна було повірити в те, що практично з нічого у столиці раптом з"явиться хокейний клуб під дивною, як для нашого хокею, назвою "Будівельник".

Мені особисто із початку назва здалася підозрілою. Бо ж в Україні існує єдиний відомий хокейний бренд "Сокіл". Команда під такою назвою виступає в змаганнях уже понад 30 років. Коли б новий хокейний проект розглядався як бізнес, саме так слід було назвати нову команду. Тим більше, що теперішні носії колись легендарної назви ледве животіють у чемпіонаті Білорусі у практично аматорському статусі.

Ті, хто цікавиться хокеєм, пам"ятають, що засновниками нової хокейної команди "Будівельник" була проведена широка рекламна кампанія. Повідомлялося, зокрема, про підписання контрактів із відомими тренерами і не менш відомими спортсменами. На те, що це все було лише на папері, і команди вживу ніхто ніколи не бачив, нікого не збентежило. Швидше за все, команди насправді й не було. Був план певної оборудки навколо хокею, який із невідомих причин, не вдався. Як наслідок, усе закінчилося тихою прес-конференцією. На ній було повідомлено, що ніякого хокейного "Будівельника" не буде. Тому що його і не було. Посилання на ремонт Палацу спорту, де мав би грати новостворений клуб, жодної критики не витримують. Футбольний клуб "Арсенал", в якому є реальні тренери та гравці, існує в Києві без свого стадіону вже майже 10 років.

"Арсенал" існує в Києві без свого стадіону вже майже 10 років

Тож надії українських любителів хокею на повернення гри високого рівня до Києва розвіялися так і не втілившись. А реальна київська команда "Сокіл", яка існує насправді, а не в уяві певних людей, ще не знає, де буде грати в наступному сезоні. Арена у Броварах під Києвом, як видно, занадто дорого коштує для "Сокола", тому гратиме команда на одній із кількох київських ковзанок.

Якщо ж раптом на ще одній прес-конференції оголосять, що й команди "Сокіл" більше не буде, то це навряд чи когось по-справжньому зачепить. Навіть того, хто збирався було профінансувати міфічний хокейний "Будівельник", а потім передумав.

Єдине, що точно залишиться, так це Федерація хокею і національна збірна України, яка поступово займає цілком заслужене місце наприкінці другого десятку світового рейтингу.

Зараз ви читаєте новину «"Будівельник" треба було назвати "Соколом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути