неділя, 12 березня 2006 19:21

Блонська та Гешко — чемпіони світу

Автор: фото: reuters/Michael Dalder
  У 2003-му Людмила Блонська була дискваліфікована на два роки
У 2003-му Людмила Блонська була дискваліфікована на два роки

Людмила Блонська, 28 років, стала "зальною" чемпіонкою світу з легкої атлетики. На арені московського спорткомплексу "Олімпійський" їй не було рівних у змаганнях п"ятиборок. Блонська набрала 4685 очок.

Лідер світового багатоборства — Кароліна Клюфт зі Швеції — через травму змушена була пропустити московські старти. Тож основна боротьба за нагороди розгорнулася між Блонською, нідерландкою Карін Рукхстул та росіянкою Ольгою Левенковою.

Українка захопила лідерство після першого ж виду змагань, пробігши 60 метрів за 8,29 секунди. Потім вона встановила особистий рекорд у штовханні ядра — 13,29 м, стрибнула у висоту на 184 см, а в довжину — на 6,5 метра. Наостанок з четвертим результатом подолала дистанцію 800 метрів — 2:19,62.

За останній рік це другий великий успіх Людмили Блонської. Минулого серпня у турецькому Ізмірі вона стала чемпіонкою Універсіади. А до цього була відсторонена від спорту: у липні 2003-го Блонську дискваліфікували на два роки за вживання допінгу.

Минулого серпня Блонська стала чемпіонкою Універсіади

— Після санкцій з боку міжнародної федерації мені радили покинути спорт. Так і говорили: ти мати двох дітей, навіщо тобі ці стреси? — розповіла новоспечена чемпіонка світу. — Але дуже хотілося показати всім недоброзичливцям, на що я здатна.

Другу золоту медаль для України здобув бігун Іван Гешко, 27 років. На останніх метрах півторакілометрової дистанції наш співвітчизник прискорився і випередив головного фаворита — кенійця Даніеля Комена Кіпчірчіра.

— Я особливо радий успіху ще й тому, що через травму був порушений графік підготовки до чемпіонату світу, — сказав Гешко.

Для уродженця Чернівців це перше "золото" чемпіонату світу. Два роки тому в Будапешті він був другим. Як і Блонська, виграв останню Універсіаду. На чемпіонаті світу-2005 у відкритих приміщеннях посів четверте місце.

Зараз ви читаєте новину «Блонська та Гешко — чемпіони світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути