понеділок, 01 червня 2009 18:25

Бій Чагаєв — Валуєв не відбувся

30 травня у фінському Гельсінкі не відбувся довгоочікуваний бій між "чемпіоном у відпустці" за версією Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) 30-річним узбеком Русланом Чагаєвим і чемпіоном WBA 35-річним росіянином Миколою Валуєвим. Переможець мав стати єдиним повноцінним чемпіоном світу за версією WBA у надважкій вазі.

Напередодні поєдинку його організатор — промоутерська компанія "Зауерлянд Евент", яка представляє інтереси Валуєва, оголосила про скасування бою. Причина — узбецький боксер не зміг пройти медичні тести, встановлені фінською федерацією боксу. У крові Чагаєва виявили вірус гепатиту.

Узбек та його промоутерська компанія "Універсум Бокс-Промоушн" не погодилися з таким рішенням.

— Я здоровий і готовий битися, — сказав Чагаєв. — Не розумію, чому мені не дозволили вийти на ринг.

Медик німецької федерації боксу професор Вальтер Вагнер вважає, що стан узбецького боксера не загрожував здоров"ю Валуєва.

— У Німеччині я дозволив би йому боксувати, — заявив Вагнер.

Рішення щодо долі чемпіонського поясу WBA має ухвалити упродовж нинішнього тижня. Найімовірніше, чемпіонський пояс збережеться у Валуєва, а за Чагаєвим залишиться право на бій із чемпіоном WBA або нададуть право на проведення претендентського бою.

Переможець бою Чагаєв — Валуєв невдовзі міг би зустрітися з Віталієм Кличком. Звісно, найбільший інтерес і ажіотаж викликав би бій Віталій Кличко — Валуєв. Багато експертів із нетерпінням очікує того моменту, коли російський гігант уперше у кар"єрі опиниться в нокауті, вважаючи, що старший Кличко цілком може кинути Валуєва на підлогу.

Тренер росіянина Олександр Зімін уже заявив, що якщо WBA визнає його підопічного єдиним реальним чемпіоном світу за своєю версією, то жодних перешкод для зустрічі з Віталієм Кличком немає. Тим паче, що у самого Миколи є бажання боксувати з Віталієм.

Але не все залежить від бажання Валуєва. Рішення про наступні поєдинки росіянина приймають його співпромоутери — Вільфрід Зауерлянд і Дон Кінґ. Обидва вони розуміють, що шанси перемогти Віталія Кличка у Валуєва невеликі, тому навряд чи найближчим часом захочуть ризикувати втратити титул чемпіона у найпрестижнішій вазі, хоч і заробивши при цьому в кілька разів більше, ніж за бій із будь-яким іншим суперником.

Зараз ви читаєте новину «Бій Чагаєв — Валуєв не відбувся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути