четвер, 23 вересня 2010 05:41

Бербатов забив шість м"ячів у п"яти матчах

Автор: фото: REUTERS/Phil Noble
  Контракт Дімітара Бербатова (№9) з ”МЮ” закінчується через два роки
Контракт Дімітара Бербатова (№9) з ”МЮ” закінчується через два роки

Дімітар Бербатов, 29-річний форвард англійського "Манчестер Юнайтед", у п"яти турах теперішнього чемпіонату Англії забив шість м"ячів. Минулої неділі три голи болгарина дозволили "МЮ" перемогти вдома "Ліверпуль", свого найпринциповішого суперника — 3:2.

Бербатов переїхав до Манчестера два роки тому. Тодішній чемпіон Англії заплатив за форварда лондонського "Тоттенхема" 30 млн євро. Але стати твердим гравцем основного складу команди Алекса Ферґюсона болгарину минулими сезонами не вдавалося. Тренер "МЮ" віддавав перевагу схемі 1-4-3-3. У неї болгарський форвард не вписувався, програючи конкуренцію Вейну Руні, Кріштіану Роналду та Карлосу Тевесу. Навіть відхід португальця та аргентинця не змінив ситуацію — Ферґюсон висунув на вістря атаки Руні, і той, за підтримки флангових Нані, Валенсії та Пак Чжи Суна, встигав і забивати м"ячі, і підігрувати партнерам, і пресингувати суперника.

Однак наприкінці минулого сезону Руні підкосили травми, і вже влітку на Кубку світу було помітно, що він не у формі. Тому Ферґюсон застерігся продавати Бербатова в "Мілан" або віддати до бременського "Вердера", щоб залучити звідти Месута Озіла.

Усі аплодували, а я не знав як реагувати

Після важкої травми Антоніо Валенсії сер Алекс проти "Ліверпуля" змінив схему на 1-4-4-2, поставивши на фланги Нані та Райана Ґіґґза. Матчі Руні за збірну Англії довели, що він чудово почуває себе як асистент, тому Вейн діяв трохи глибше, а позицію першого форварда опанував Бербатов. Два голи з трьох болгарин забив, вигравши повітряну боротьбу, а ще один — ударом через себе.

— Улітку я працював над своєю фізичною формою, — каже Бербатов. — Наполегливо. Дивився матч Кубка світу, потім бігав, приходив додому і переглядав інший поєдинок турніру. Коли покидав поле під час матчу з "Ліверпулем", усі мені аплодували, а я відчував збентеженість. Приємно, але навіть не знав як реагувати.

Зараз ви читаєте новину «Бербатов забив шість м"ячів у п"яти матчах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути