середа, 29 липня 2009 18:17

"Барселона" відповіла "Реалу"

На початку тижня "Барселона" частково відповіла на шалену трансферну кампанію "Реала", що затьмарила блискучі результати каталонців минулого сезону. Найкращий клуб Європи відправив камерунського форварда 28-річного Самуеля Ето"О до італійського "Інтера", залучивши найкращого бомбардира і гравця чемпіонату Італії Златана Ібрагімовича. За перехід форварда збірної Швеції "Барселона" доплатила 45 млн євро.

З фінансової точки зору "Інтер" виграв беззаперечно. По-перше, різниця у класі між Ібрагімовичем та Ето"О навряд чи вимірюється такою сумою. По-друге, на зарплаті Ето"О італійський клуб зекономить мільйон у рік — Ібра отримував 12 млн євро, камерунець погодився на 11. Не надто постраждала і "Барселона": влітку 2010-го в Ето"О закінчувався контракт із клубом, тож наступного літа на трансферному ринку від нього взагалі не було б зиску.

Зі спортивного боку програли, на мою думку, обидва клуби. Ібрагімович виконував у "Інтері" роль відтягнутого форварда і внаслідок відсутності розігруючих півзахисників фрагментарно брав на себе роль диспетчера. Ето"О, хоч і вміє діяти на фланзі нападу, що довів у фіналі Ліги чемпіонів, все-таки класичний форвард для вістря атаки. Якщо "Інтер" не купить на виручені гроші конструктора атак — а ні Станкович, ні Глєб, якщо навіть опиниться в Мілані на цю роль не підходять — то центрфорвардам Ето"О й Міліто нікому буде постачати м"ячі.

Зі спортивної точки зору програли обидва клуби

"Барселона" втратила "накінечника", який "бив горшки" із тренерами, але 30 голів за сезон у чемпіонаті забивав. Ібрагімович навряд чи зможе замінити камерунця безпосередньо перед воротами, а його творчі здібності "Барселоні" взагалі-то ні до чого — атаки вміло розвивають півзахисники Хаві та Іньєста. Імовірно, тренер "Барси" Ґвардіола відтягне прибулого з Апеннін бомбардира на лівий фланг, а у центрі діятиме універсальний геній Т"єррі Анрі.

Зате мотивація в Ібрагімовича має бути вищою ніж у Ето"О. Камерунець не лише двічі виграв Лігу чемпіонів, а й щоразу забивав голи у фінальних матчах турніру. Самуелю нічого не потрібно нікому доводити — він хоче заробити під завершення кар"єри. Його одноліток Ібра, хоч і не мав рівних у Італії, досі не забив жодного гола у матчах плей-офф Ліги чемпіонів. Тому, аби спробувати зробити це в "Барсі", готовий іти на фінансові жертви — в Іспанії він отримуватиме на 4,5 млн євро менше.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" відповіла "Реалу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути