вівторок, 27 лютого 2018 00:55

Артем Далакян став чемпіоном світу з боксу

Автор: www.ytimg.com
  Артем Далякан народився 1987 року у Сумгаїті, Азербайджан. Чотирирічним переїхав з батьками до України
Артем Далякан народився 1987 року у Сумгаїті, Азербайджан. Чотирирічним переїхав з батьками до України

У ніч проти 25 лютого в американському Інглвуді Україна отримала ­третього чинного чемпіона світу серед боксерів-­професіоналів.

В один ряд із Василем Ломаченком та Олександром Усиком став дніпрянин 30-річний Артем Далакян, до бою — 15 перемог у 15 боях, 11 нокаутів. У поєдинку за вакантний титул Все­світньої боксерської асоціації (WBA) у вазі до 50,8 кг переміг американця, екс-чемпіона світу у двох вагових категоріях 37-річного Браяна Вілорію — до бою 38 перемог, 23 нокаути і п'ять поразок. Усі троє суддів віддали перемогу українському боксерові з рахунком — 118:109.

Далакян діяв жорстко та різко. Добре маневрував. Був занадто швидкий і невловимий для свого вікового суперника, випереджав його дії. З першого раунду щільно потрапляв по корпусу. Лише в сьомому раунді пропустив досить сильний удар у голову — витримав без особливих проб­лем. Перемога виявилася несподівано легкою. Враховуючи, що фаворитом двобою вважали Вілорія, а Далакян не був перевірений на топовому рівні.

Далакян став найлегшим в історії українським чемпіоном світу. До нього такий був Володимир Сидоренко — чемпіон світу за вер­сією WBA у 2005–2008 роках в категорії до 53,5 кг. Також Артем одинадцятим в історії України здобув титул чемпіона світу.

Зараз ви читаєте новину «Артем Далакян став чемпіоном світу з боксу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути