пʼятниця, 13 липня 2018 00:35

Андрій Ярмоленко гратиме в Англії

Автор: REUTERS
  Андрій Ярмоленко провів у ні­мецькій ”Боруссії” один сезон. Забив 6 м’ячів у 23 матчах
Андрій Ярмоленко провів у ні­мецькій ”Боруссії” один сезон. Забив 6 м’ячів у 23 матчах

Український футболіст 28-річний Андрій Ярмоленко перейшов із німецької "Боруссії" до англійського "Вест Гему". Підписав контракт на чотири роки. Сума трансферу склала 25 млн євро — 768 млн грн. Саме стільки "Боруссія" заплатила київському "Динамо" в серпні минулого року, коли той переїхав до Дортмунда.

Із перших матчів Андрій показував клас у Німеччині. Забивав голи, віддавав передачі. Одразу став провідним гравцем команди. Але в другій частині сезону майже не грав через травму. Коли видужав, то не потрапляв до основного складу.

— Я вважаю, що Ярмоленку не пощастило, — каже 48-річний Андрій Шахов, заступник головного редактора журналу "Футбол". — Його запрошував тренер Петер Бос під своє розуміння гри. Наш співвітчизник за нідерландського тренера виглядав добре в команді. Але після серії невдач Боса відправили у відставку. Його місце зайняв австрієць Пітер Штегер. Він грав у протилежний футбол до того, що був у Боса. Крайні півзахисники мали багато працювати на оборону. В таку модель Ярмоленко не вписався. Другу частину сезону зіпсувала важка травма.

Штегера вже немає в команді. Його місце зайняв швейцарець Люсіан Фавр. Він свого часу був успішний у Німеччині з "Гертою" та "Боруссією" із Менхенгладбаха. Його команди завжди були атакувальні. Річ тут не тільки в тренері. "Боруссія" — клуб, який звик заробляти на трансферах. Менеджмент клубу розуміє, що конкурувати з "Баварією" майже нереально через різні фінансові можливості. Тому потрібно виховувати та продавати гравців для багатших клубів. Ярмоленко в таку схему не вписується.

На позиції Андрія в Дортмунді є американець хорватського походження 19-річний Крістіан Пулішич. Ним уже сьогодні цікавляться провідні клуби Європи. Наприкінці травня "Боруссія" придбала Арміна Вольфа, прямого конкурента для Ярмоленка.

Нині англійська прем'єр-ліга — найсильніший чемпіонат Європи.

Навіть аутсайдери та середняки можуть собі дозволити придбання висококласних гравців за великі гроші. Наші найкращі нападаючі — Шевченко, Воронін, Ребров так і не змогли розкритися в Англії.

"Вест Гем" — команда з величезними амбіціями та хорошими фінансовими можливостями. В новому сезоні з нею працюватиме чилійський тренер Мануель Пеллегріні. Свого часу він тренував "Манчестер Сіті", грав у півфіналі Ліги чемпіонів 2015/16. Того ж сезону, у 1/8 фіналу "МС" протистояв "Динамо". Можливо, саме в тих матчах Пеллегріні звернув увагу на Ярмоленка.

"Вест Гем" — проект із грошима, але без розуміння, як їх витрачати, — говорить оглядач англійського футболу Сергій Бабарика, 39 років. — Вони намагаються потрапити до топ-7 прем'єр-ліги. Минулого літа придбали хороших гравців — Чічаріто, Марка Арнаутовича. Але залишили тренером Славена Білича, який себе вже вичерпав. Це призвело до провалу сезону. Із запрошенням Пеллегріні будуватимуть нову команду. За стилем Андрій підходить для англійського футболу. Тільки він повинен мати ідеальну фізичну підготовку. За манерою гри Ярмоленко схожий на лідера "Вест Гема" Арнаутовича. Але на нього претендує "Манчестер Юнайтед".

Минулого сезону "Вест Гем" фінішував на 13-му місці у прем'єр-лізі.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Ярмоленко гратиме в Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути