вівторок, 06 жовтня 2009 18:17

Алієв може піти з "Динамо"

Автор: фото: УНІАН
  Олександр Алієв (ліворуч) за часів роботи Юрія Сьоміна став ключовим півзахисником ”Динамо”. На фото він разом з Огненом Вукоєвичем святкує гол у ворота ”Ворскли” 8 березня 2009 року, який присвятив вагітній дружині Тетяні. Через півроку у футболіста наро
Олександр Алієв (ліворуч) за часів роботи Юрія Сьоміна став ключовим півзахисником ”Динамо”. На фото він разом з Огненом Вукоєвичем святкує гол у ворота ”Ворскли” 8 березня 2009 року, який присвятив вагітній дружині Тетяні. Через півроку у футболіста наро

— Мені пообіцяли квартиру в Москві? Якщо так — будемо розмовляти. Якщо й далі не виходитиму на поле й не гратиму, сидіти в "Динамо" й терпіти таку ситуацію не буду. Я запитав Газзаєва, чому він не взяв мене до Барселони. Але тренер навіть не намагався мені відповісти, — каже півзахисник 24-річний Олександр Алієв.

Позаторік у грудні київське "Динамо" очолив Юрій Сьомін. За півтора року його роботи Алієв із лідера дублюючого складу виріс до ключового півзахисника основної команди. За Сьоміна він виконував роль розігруючого, діючи під нападаючим у схемі 1-4-5-1.

Улітку "Динамо" прийняв інший москвич — Валерій Газзаєв. Він сповідує агресивніший футбол, аніж його попередник. Газзаєв зробив ставку на 1-4-3-3, змістивши акцент на фланги. Знайти постійне місце для Алієва за такої схеми важко. По-перше, за 1-4-3-3 у матчах із серйозними суперниками треба виставляти двох опорників щонайменше. Алієв слабкий у відборі, тому на цю роль не підходить. По-друге, як фланговий гравець він також не годиться. По-третє, за 1-4-3-3 команда переходить в атаку різкіше. Так як, наприклад, торішній "Манчестер Юнайтед" із Карріком, Флетчером та Гіггзом або Андерсеном у середині поля і Руні, Рональду та Парком в атаці. Яскраво виражений диспетчер на кшталт Алієва тут не потрібен.

Однак Газзаєв виставив Олександра на стартовий матч сезону — проти "Ворскли" на Суперкубок. Футболіст іще у першому таймі зазнав травми гомілки й лікував її два місяці. Після одужання на початку вересня перестав потрапляти до заявки "Динамо" і на єврокубкові матчі, й на поєдинки чемпіонату України.

Алієв слабкий у відборі, як фланговий гравець — також не годиться

Усе це може мати два пояснення. Перше: Сьомін, повернувшись до Москви, висловив бажання мати у своєму складі Алієва і зробити його новим Лоськовим. Фінансові можливості "Локомотива" більші, ніж у "Динамо", тому гравець може виграти в зарплаті й одразу отримати квартиру в Москві. В Олександра недавно народилася донька — і фактор підвищення платні став іще важливішим. Думки про "Локомотив" не дозволяли уродженцю російського Хабаровська зосередитися на тренувальному процесі в "Динамо". Газзаєв цього не терпить — коли клеїти дурня під час підготовки до сезону почав дорогий бразильський форвард Гільєрме, його віддали в оренду московському ЦСКА.

Друге пояснення: на позиції Алієва в нинішньому "Динамо" можуть зіграти і Артем Мілевський, і Андрій Шевченко — останнє придбання клубу. У Шеви більший ігровий досвід у євроматчах — там, де Алієву себе проявити не вдається. А штрафні Андрій виконує не гірше за Олександра — що й довів в останньому матчі проти київського "Арсенала".

Президент "Динамо" Ігор Суркіс назвав чутки про продаж Алієва "Локомотиву" маячнею. Але якщо футболіст і надалі на поле не виходитиме, у Суркіса не залишиться іншого виходу, як відпустити Алієва до Сьоміна, з яким у нього зберігаються чудові взаємини.

Також може залишити "Динамо" інший диспетчер — Сергій Кравченко, який, імовірно, опиниться в "Металісті".

Зараз ви читаєте новину «Алієв може піти з "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути