Ексклюзиви
середа, 25 липня 2007 16:09

Яковенко тренував "Ростов" один тиждень

22 липня український спеціаліст Павло Яковенко, 42 роки, з тренерським штабом залишили футбольний клуб "Ростов". Після матчу з "Лучом-Енергією" з Владивостока (1:1) вони сіли в поїзд Кисловодськ–Київ. Більше в Ростові-на-Дону їх не бачили.

Це — єдиний матч "Ростова" під керівництвом Яковенка. Він очолив команду 17 липня. Контракт було підписано на три роки. Перед ним поставили завдання зберегти прописку у вищій лізі. Яковенко вимагав у місцевого керівництва підписати Олександра Алієва з "Динамо" та ще чотирьох футболістів. Прохання тренера не задовольнили.

— Яковенко залишив команду за сімейними обставинами, — повідомляє прес-служба ФК "Ростов".

— Він утік, як щур з корабля. Пообіцяв нам, що підніме команду, а сам зник при першій нагоді. Хіба це тренер? — запитує один із лідерів "Ростова", який побажав залишитися неназваним.

— Такому тренерові, як Яковенко, дуже складно працювати в команді, де керівництво втручається в тренувальний процес. Він має бути господарем там, куди його поставили. Крім того, з дорослими командами в нього не було серйозних успіхів. Хай повертається до України та працює з молоддю. До цієї справи в нього є талант від Бога, — вважає заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 75 років.

Після 17 турів "Ростов" посідає останню сходинку в чемпіонаті Росії. Команда на сім очок відстає від "Кубані" та "Сатурна".

Яковенко відомий роботою в молодіжній збірній України у 2002–2004 роках та школі "Динамо". Саме під його керівництвом зростали Артем Мілевський та Олександр Алієв.

Зараз ви читаєте новину «Яковенко тренував "Ростов" один тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути