середа, 29 вересня 2010 07:12

Яковенко має замінити Газзаєва

На провідних футбольних сайтах різко поменшало коментарів тих, хто ще недавно активно захищав Валерія Газзаєва. Зник передостанній їхній аргумент: мовляв, київське "Динамо" створює масу гольових моментів, а винен у поразках не тренер, а гравці, які не реалізують їх. У матчі з "Кримтеплицею" кияни моментів не мали. Команда поступово входить у ступор, а рівень її гри впевнено наближається до найкращих зразків другої ліги.

В адвокатів Валерія Георгійовича залишився єдиний аргумент: у разі відставки наставника посеред сезону довірити команду нема кому. Всі чекають зими, коли з"являться вільні тренери.

На сьогодні найбажанішою кандидатурою нового керманича "Динамо" є білорус Олег Кононов. Трансформація львівських "Карпат" в останні півтора року справді вражає. Однак навряд чи молодший Суркіс зробить ставку на нього. Якби Кононов мав іще феєричний успіх ще й з іншою командою, то можна було б говорити про певну стабільність. Цілком можливо, що сьогоднішні досягнення "Карпат" — просто збіг обставин, і в іншому місці Кононову важко буде повторити це. Та навіть якби білоруса таки запросили, раніше зими він у Києві точно не буде.

Блохін вичерпав себе як тренер

Тренер збірної Юрій Калитвинцев теж навряд чи проміняє посаду наставника національної команди на непевне крісло керманича "Динамо". Можливість удалого виступу на Євро-2012 явно переважає сірятину робочих буднів клубного тренера. Тим більше, іншої такої можливості вже може й не бути.

Юрієві Максимову з "Кривбаса" ще треба час, аби довести свою кваліфікацію. Це стосується і Сергія Ковальця з "Оболоні".

Олег Блохін, навпаки, як тренер вичерпав себе, що підтверджують результати з "Москвою" та "Чорноморцем". Схожа ситуація і в москвича Юрія Сьоміна. Єдиний аргумент на його користь — можливе повернення до "Динамо" Олександра Алієва.

У разі перемоги української молодіжки над Голландією ідеальною кандидатурою може стати Павло Яковенко. Його призначать, імовірно, тоді, коли "Динамо" досягне піку кризи після поразок від "Шерифа" й "Шахтаря". Яковенку не треба багато часу на знайомство з гравцями. І найголовніше: немає потреби очікувати зими. Настає вирішальний момент. Залишилося чекати недовго — щонайбільше 10 днів.

Зараз ви читаєте новину «Яковенко має замінити Газзаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути