середа, 24 лютого 2010 17:38

Абрамович відмовився фінансувати Хіддінка

Ґус Хіддінк залишає збірну Росії. Голландський тренер у кваліфікаційному турнірі Євро-2012 змагатиметься з турецькою командою. Із російськими збірниками Хіддінк попрощається 3 березня — цього дня півфіналісти Євро-2008 гратимуть виїзний товариський матч проти Угорщини.

Фактично за один цей поєдинок Хіддінк отримає 3,5 млн євро. Його річна зарплата в Росії становила 7 млн євро. Кажуть, що голландець обрав Туреччину не тому, що не любить сидіти на одному місці. Просто Національна академія футболу — фонд Романа Абрамовича, який оплачував роботу першого іноземного наставника збірної Росії, — не змогла підтвердити продовження контракту на попередніх фінансових умовах. А на берегах Босфору платять щедро — так, що туди їдуть тренери калібру Франка Райкаарда та футболісти рівня Роберто Карлоса.

У Росії досі не вщухають суперечки з приводу доцільності появи голландця біля керма збірної. З одного боку, команда під керівництвом іноземця досягла гучного успіху — грала в півфіналі чемпіонату Європи, яскраво перемігши по ходу турніру одного з фаворитів — голландців. У Хіддінка сповна розкрилася ціла плеяда футболістів. Так, що їх запросили "Арсенал", "Челсі" та "Евертон".

За один товариський матч Хіддінк отримає 3,5 мільйона євро

З іншого, Ґус показав своє невміння готувати команду до вирішальних матчів у стислих часових рамках. На Євро-2008 Росія потрапила завдяки хорватам, а на Кубок світу їй почергово перешкодили поїхати Німеччина та Словенія. Замалий результат для тренера з таким окладом. До того ж, який мало часу проводив у Росії, що стало додатковим аргументом для критиків. Як і те, що Хіддінк в останньому відбірному циклі довіряв вузькому колу виконавців, помічав тільки героїв Євро-2008, ігноруючи молодь.

Імовірно, розставання піде на користь і голландцеві, і росіянам. Тренер порине в нові пригоди зі збірною Туреччини — він любить починати з чистого аркуша і показувати серйозні результати з нетоповими командами. Росія вже має досвід роботи з іноземним фахівцем і відштовхуючись від цього, може визначатися з кандидатурою наступника Хіддінка.

Зараз ви читаєте новину «Абрамович відмовився фінансувати Хіддінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути