середа, 11 лютого 2009 16:55

Абрамович звільнив Сколарі

Автор: фото: reuters/Eddie Keogh
  Луїс Феліпе Сколарі (праворуч) працював у лондонському ”Челсі” півроку
Луїс Феліпе Сколарі (праворуч) працював у лондонському ”Челсі” півроку

Власник англійського "Челсі" Роман Абрамович звільнив з посади головного тренера команди бразильця ЛуїсаФеліпе Сколарі, 60 років.

За останні півтора року це третя зміна наставника у складі фіналіста Ліги чемпіонів. У вересні 2007-го Абрамович звільнив португальця Жозе Моурінью, хоча той двічі поспіль виграв прем"єр-лігу і здобув Кубок Англії. А в травні ізраїльтянин Авраам Ґрант позбувся місця після "срібла" національного чемпіонату та участі у вирішальному поєдинку Ліги чемпіонів.

Торік 12 червня "Челсі" оголосив про підписання контракту зі Сколарі. Бразилець зі збірною своєї країни переміг на Кубку світу-2002. Після цього тренував збірну Португалії. Здобув "срібло" Євро-2004, посів четверте місце на Мундіалі-2006 та грав у чвертьфіналі першості континенту-2008.

Сколарі мав працювати з "Челсі" до 30 червня 2011 року й отримати за це $30 млн. "Челсі" вдало стартував у прем"єр-лізі — першої поразки команда зазнала лише у 9-му турі. "Аристократи" восени лідирували у чемпіонаті. Проте фахівці відзначали, що команда — не вміє перебудовуватися, якщо суперник перемагає по ходу зустрічі. Також Сколарі невміло  використовував лідера нападу Дідьє Дроґба, якому до того ж дошкуляли травми. Серія поразок від принципових суперників — "Арсеналу", "Манчестер Юнайтед", "Ліверпуля", бліда гра у суботньому домашньому поєдинку проти "Галл Сіті" — (0:0) та поточне четверте місце — ось причини рішення Абрамовича.

— Сумніви в ефективності роботи Сколарі у "Челсі" були, — розповідає  "ГПУ" заслужений тренер України Сергій Морозов, 58 років. — Він досяг успіхів у роботі зі збірними командами, але з клубами у Європі не працював. Я не чекав тільки, що його перебування в команді виявиться таким нетривалим.

За дострокове розірвання контракту Сколарі отримає $22 млн. Його наступником імовірно стане голландець 62-річний Гус Хіддінк. Він тренуватиме "Челсі" до завершення сезону, одночасно працюючи зі збірною Росії. Поки "Челсі" тренуватиме Рей Уїлкінс, колишній помічник Сколарі.

Зараз ви читаєте новину «Абрамович звільнив Сколарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути