четвер, 21 січня 2010 17:03

2010 року Клички хочуть побити двох росіян

Торік в українському професіональному боксі відбулося кілька знакових подій: Віталій і Володимир Клички зберегли звання чемпіонів світу, Андрій Котельник успішно захистив титул, а потім його втратив, В"ячеслав Сенченко відібрав пояс у співвітчизника Юрія Нужненка, Володимир Сидоренко не зумів повернути собі чемпіонський пояс, а Олександрові Дмитренку не вдалося стати обов"язковим претендентом на титульний бій.

"ГПУ" анонсує найцікавіші для українців події у професійному боксі, які можуть відбутися 2010 року.


1. Віталій Кличко — Микола Валуєв (Росія).

Про цей бій говорять давно. Боксери постійно заявляють про готовність зустрітись один з одним, але серйозних переговорів між ними так і не було. Старший Кличко і Валуєв у сумі провели 94 поєдинки, жодного разу не побувавши навіть у нокдауні. Якщо сторони українця та росіянина знайдуть розумний компроміс стосовно фінансових та опціонних умов, то бій може відбутися в червні–липні. Імовірно, на донецькій "Донбас-Арені" або в Німеччині.


2. Віталій/Володимир Кличко — Девід Хей (Велика Британія).

Після всіх витівок британця провчити його — справа честі для Кличків. У квітні Хей проведе захист титулу WBA в поєдинку з американцем Джоном Руїзом і якщо виграє, можна сідати за стіл переговорів із братами. Бій може відбутися у США і транслюватиметься телеканалом HBO. Співпромоутером британця є компанія "Голден Бой Промоушенс", в якої тісні зв"язки з HBO. У разі перемоги над Хеєм, українці поповнять свою колекцію останнім престижним поясом — титулом WBA, який поки що брати не мають.

Троє наших дебютують в Америці

3. Володимир Кличко — Олександр Повєткін (Росія).

Росіянин ще два роки тому здобув статус обов"язкового претендента на титул IBF. Через травму Олександра та інші причини його бій із молодшим Кличком досі не відбувся. Поєдинок між двома олімпійськими чемпіонами планують провести в листопаді–грудні, імовірно, у Німеччині.


4. Дебют Дзинзирука, Сидоренка та Котельника на американському рингу.

Чемпіон світу за версією WBO у вазі до 69,8 кг Сергій Дзинзирук та екс-чемпіони світу Володимир Сидоренко і Андрій Котельник вирішили залишити гамбурзький клуб "Юніверсум бокс промоушен" і продовжити боксерську кар"єру за океаном. Зараз українці обирають собі американського промоутера і сподіваються вже весною показати свою майстерність заокеанській публіці.


5. Захист В"ячеслава Сенченка і чемпіонський шанс В"ячеслава Узєлкова.

Сенченко торік відібрав титул чемпіона світу за версією WBA у напівсередній вазі в броварчанина Юрія Нужненка і захистив його в поєдинку з японцем Мотокі Сасакі. Боксер зараз у Лос-Анджелесі на ознайомчій спаринг-сесії у кращих тренерів світу.

Вінничанин В"ячеслав Узєлков — обов"язковий претендент на титул чемпіона світу за версією WBA. Він має зустрітися з переможцем бою, призначеного на 29 січня, між аргентинцем Габріелем Кампільйо та казахом Бейбутом Шуменовим.

Зараз ви читаєте новину «2010 року Клички хочуть побити двох росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути