четвер, 09 серпня 2012 00:15

"Динамо" пройшло "Феєноорд"

Автор: фото з сайта www.isport.ua
  Голкіпер ”Динамо” Максим Коваль тричі витягував ”мертві” м’ячі у матчі в Роттердамі
Голкіпер ”Динамо” Максим Коваль тричі витягував ”мертві” м’ячі у матчі в Роттердамі

Київське "Динамо" зуміло вийти до четвертого кваліфікаційного раунду — плей-оф — Ліги чемпіонів. У повторному матчі підопічні Юрія Сьоміна обіграли нідерландський "Феєноорд" — 1:0.

Перший поєдинок у Києві закінчився також перемогою "Динамо" — 2:1.

— Як на мене, "Динамо" у Роттердамі провело дуже добротний матч, — каже Віктор Догадайло, колишній тренер донецького "Шахтаря". — Ця думка базується на потенціалі "Феєноорда". Голландці — організована команда, з гарним тактичним вишколом, гравці молоді та мобільні, а тренер досвідчений і авторитетний. Витримати тиск суперника на стадіоні "Де Кейп" гостям було нелегко, але вони загалом упоралися. Голландцям бракувало холоднокровності у завершенні атак: саме цим нинішній "Феєноорд" відрізняється від попереднього, де головну роль у нападі відігравав швед Гвідетті.

Які головні недоліки у грі "Динамо"?

— Тактичного характеру. Думаю, вищий клас та досвід київських гравців, перевага після першого матчу мали призвести до спокійнішого характеру повторного поєдинку. "Динамо" не повинно було створювати купу голевих моментів, цього ніхто і не вимагав. Але впливати на ситуацію за допомогою контролю м'яча — на це від киян можна було сподіватися. Думаю, не вийшло цього з кількох причин. У "Динамо" розламана центральна вісь. Основного голкіпера немає, хоча Коваль відіграв дуже добре.

Київ змушений був обійтися без дискваліфікованого Хачеріді — його уміння грати головою дуже знадобилося б. Центр півзахисту після приходу Велозу, Кранчара, Рафаеля тільки формується. Тому не варто очікувати від того ж Велозу стабільно класної гри, а в Роттердамі йому перешкоджали дуже рухливі півзахисники суперника.

Проблемне місце — лівий фланг оборони. Попов зіграв невдало. Враження, що прихід Тайво не мобілізував македонця, а навпаки, притиснув. Горан зрозумів, що на нього не надто розраховують. Зате на Мілевського посилення конкуренції вплинуло позитивно. Його вихід по ходу матчу допоміг "Динамо" в організації контрвипадів, що унеможливило фінальний штурм "Феєноорда". Кінцівку гри, як і київську, голландці програли.

Чому Сьомін пізно вдався до замін?

— Дивився на табло. Там був рахунок 0:0, який влаштовував "Динамо". Зате коли Юрій Павлович зробив заміни, вони виявилися дуже доречними. Про Мілевського я уже сказав, а Гармаш віддав голеву передачу.

Скільки процентів дасте на те, що "Динамо" зіграє у груповому турнірі Ліги чемпіонів?

— Суперник невідомий. Але, думаю, більше ніж 50 відсотків — за киян.

Зараз ви читаєте новину « "Динамо" пройшло "Феєноорд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути