субота, 30 січня 2010 13:29

Серена Вільямс виграла Australian Open

Серена Вільямс виграла Australian Open

Титул чемпіонки Australian Open виграла американка Серена Вільямс. У фіналі, який тривав дві з половиною години, вона в трьох партіях переграла бельгійку Жюстін Енен - 6:4, 3:6, 6:2.

Матч склався досить складно для обох тенісисток, які по ходу зустрічі перехоплювали ініціативу один в одного, проте успіх і, мабуть, ігровий досвід, був все ж таки на боці тепер уже п"ятиразової чемпіонки відкритого чемпіонату Австралії.

Зустріч суперниці почали затяжним геймом на подачі Серени Вільямс, який американка змогла завершити на свою користь лише через вісім хвилин після старту поєдинку.

За аналогічним сценарієм пройшли і решту майже всіх геймів на подачах чемпіонки Australian Open-2009, а ось Енен вдавалося заробляти очки набагато легше.

Переломною стала середина партії, коли Енен у сьомому геймі здобула перевагу, скориставшись тим, що Серена зробила у вирішальний момент подвійну помилку - бельгійка спочатку повела 4:3, а потім, під нуль узявши свою подачу, і 5:3. Після цього гра американки повністю розклеїлася, вона легко віддала подачу, і дозволила суперниці, що повернулася в спорт після півторарічної перерви, зрівняти рахунок по сетах.

Вирішальну партію Серена також почала невдало, але потім у бельгійки наступив спад, а американка заграла в повну силу, зробивши два брейка поспіль і повела у рахунку 5:2, маючи в запасі восьмий гейм на своїй подачі.

Мельбурн (Австралія)

Турнір серії "Великого шолома" Australian Open

Призовий фонд 22 мільйони австралійських доларів

Відкриті корти, хард

Жінки

Одиночний розряд

Фінал

Жюстін Енін (Бельгія, WC) - Серена Вільямс (США, 1) - 4:6, 6:3, 2:6

За матеріалами Советский спорт, Livesport.ru

Зараз ви читаєте новину «Серена Вільямс виграла Australian Open». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути