понеділок, 19 жовтня 2009 10:35

Четверо гравців "Оболоні" не знали, що приймають допінг

Четверо гравців "Оболоні" не знали, що приймають допінг

Чотирьох футболістів "Оболоні" підозрюються у вживанні допінгу. Перед матчем 9-го туру чемпіонату України із запорізьким "Металургом" (4:1), який відбувся 3 жовтня, кияни Євген Лозінський, Іван Лень, Олександр Іващенко і Валерій Куценко прийняли неотон - засіб, що продається в будь-якій аптеці, для зміцнення серцевого м"яза.

Допінгом даний препарат вважається лише в тому випадку, якщо вводиться внутрішньовенно, про що, як стверджують представники клубу, не був обізнаний лікар команди, що робив ін"єкцію, - він, до речі, зробив відповідний запис перед грою в протоколі.

Не дивлячись на те що два з чотирьох голів "Оболоні" в тій зустрічі забили Іващенко і Куценко, її результат, судячи з усього, залишиться в силі. Майбутні санкції, ймовірно, не торкнуться і самих футболістів - відповідальність понесе лікар, якому, як передбачається, буде заборонено працювати в спортивній медицині.

Остаточне вирішення КДК ФФУ винесе в четвер. До цього на підозрюваних накладена тимчасова дискваліфікація, яка не дозволила гравцям взяти участь в суботньому столичному дербі з "Динамо" (1:2).

"Ситуація дійсно, нехороша. Але поки контрольно-дисциплінарний комітет не прийме рішення, мені не хотілося б обговорювати цю тему. Скажу лише, що наш доктор - військовий лікар, майор у відставці, дуже порядна людина, він не знав, що неотон заборонений. В четвер все стане ясно", - сказав "Спорт-Экспрессу" головний тренер "Оболоні" Юрій Максимов.

За матеріалами Sports.ru.

Зараз ви читаєте новину «Четверо гравців "Оболоні" не знали, що приймають допінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути