понеділок, 21 вересня 2009 08:37

Іспанські баскетболісти вперше в історії стали чемпіонами Європи

Іспанські баскетболісти вперше в історії стали чемпіонами Європи

Збірна Іспанії стала чемпіоном Європи з баскетболу. У фінальній зустрічі, що відбулася в неділю, 20 вересня, іспанські баскетболісти розгромили збірну Сербії з рахунком 85:63. Про це повідомляється на офіційному сайті турніру.

Іспанці із самого початку захопили лідерство в матчі і пішли на велику перерву з відривом в 23 очки. Згодом серби вирівняли гру, не дозволивши іспанцям піти в ще більший відрив, проте зрівняти рахунок і переламати хід поєдинку збірної Сербії не вдалося.

Найрезультативнішим гравцем зустрічі став центровій збірній Іспанії Поу Гасоль, який записав на свій рахунок 18 очок і 11 підбирань. У сербській збірній кращу результативність показали Урош Тіпковіч і Новіца Велічковіч, які набрали по 15 очок.

Третє місце на Евробаскеті-2009, який пройшов у Польщі, зайняла збірна Греції, яка перемогла Словенію, - 57:56.

Примітно, що збірна Іспанії вперше за всю історію чемпіонатів Європи стала володаркою головного трофея турніру. За останній час іспанці тричі виходили у фінал (у 1999, 2003 і 2007 роках), проте завжди ставали другими. У 2007 році іспанські баскетболісти поступилися у фіналі чемпіонату Європи збірній Росії.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Іспанські баскетболісти вперше в історії стали чемпіонами Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути