середа, 08 липня 2009 18:19

Презентація Роналду побила рекорд Марадони

У вівторок мадридський "Реал" офіційно представив португальця 24-річного Кріштіану Роналду.

Найкращого футболіста світу 2008-го купили в англійського "Манчестер Юнайтед" за 93,4 млн євро. Цей трансфер став найдорожчим в історії футболу. Роналду побив рекорд француза Зінедіна Зідана, який 2001-го перейшов у "Реал" з італійського "Ювентуса" за 75 млн євро.

— Я завжди говорив, що клуб має платити великі гроші за найкращих футболістів.  Пишаюся тим, що став найдорожчим гравцем в історії, — каже Роналду.

Презентація гравця відбулася на 90-тисячному стадіоні "Сантьяго Бернабеу". На арену прийшла рекордна кількість уболівальників — понад 85 тис.

Попередній рекорд відвідуваності презентації належав аргентинцеві Дієго Марадоні: 1984-го його перший вихід на поле у футболці італійського "Наполі" зібрав 75 тис. глядачів. Офіційне  представлення бразильця Кака у "Реалі" минулого тижня зібрало 55 тис. фанатів.

Роналду виступатиме під дев"ятим номером. Раніше під ним грали два бразильці — Альфредо ді Стефано й Роналдо.

У мадридському клубі португалець за шість років заробить 125 млн євро. Щотижня отримуватиме по 647 тис. євро. Це у 33 рази більше, ніж платять пересічному іспанцеві.

У літнє трансферне вікно новачками "Реала" стали бразилець Кака, француз Карім Бензема та іспанець Рауль Альбіоль. Усього на зміцнення команди "Реал" витратив понад 200 млн євро. Планують купити ще двох футболістів і продати 10. Серед ймовірних новачків називають француза Франка Рібері й іспанця Хабі Алонсо.

Зараз ви читаєте новину «Презентація Роналду побила рекорд Марадони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути