вівторок, 09 червня 2009 12:56

У білоруській екстралізі у "Сокола" буде 15 суперників

У білоруській екстралізі у "Сокола" буде 15 суперників

Кількість учасників відкритого чемпіонату Білорусі-2009/10 в екстралізі знову змінилася. Не виключено, що зміниться і формула плей-офф

Як стало відомо, кількість учасників ВЧБ-2009/10 в екстралізі зазнає змін. Зв"язано це з бажанням латвійського "Латгале" (Даугавпілс) залишитися в числі учасників турніру, про що латгальці повідомили ФХРБ відповідним факсом.

Не дивлячись на те, що терміни підтвердження участі іноземних клубів в прийдешньому відкритому чемпіонаті Білорусі закінчилися в середині травня, голова ФХРБ Володимир Наумов має намір задовольнити прохання латишів. В інтерв"ю він прокоментував ситуацію так:

- У нас два шляхи: або відмовлятися від співпраці з сусідами взагалі, або постійно йти на зустріч. По першому ніхто йти не збирається хоч би тому, що суперництво з іноземними клубами цікаво уболівальникам, школам - корисно для нашої молоді. Залишається другий шлях, тому відмовляти Даугавпілсу давати не будемо, вихід знайдемо.

Крім того, керівник білоруського хокея відзначив, що у зв"язку з позаплановим розширенням екстраліги має сенс розглянути і питання і про зміну формули плей-офф-2010, в якому, нагадаємо, український і латвійські клуби зможуть виступати на рівних з господарями умовах:

- Знаю, що зараз Швабовський (генеральний директор ФХРБ) почне зітхати, пояснюючи, що схему "шістнадцять в "регулярці" і дюжина в плей-офф", важко реалізувати. І наші клуби, для яких, ніби, завдання виходу в другий раунд при цьому полегшиться, теж знайдуть до чого присікатися. Але компроміс шукати треба.

Таким чином у ВЧБ-2009/10 виступлять 16 клубів, що стане своєрідним рекордом. Компанію одинадцяти білоруським клубам (столична "Юність" і "Керамін", "Гомель", жлобинський "Металург", могильовське "Хімволокно", гродненський "Німан", "Вітебськ", новополоцький "Хімік"-Ска, бобруйський "Шиннік", "Брест" і солігорський "Шахтар") складуть чотири клуби з Латвії (ризька "Рига-2000" і фарм-клуб Кхловського "Динамо" (Рига) з робочою назвою "Динамо-Юніорс", лієпайський "Металургс", даугавпілський "Латгале") і київський "Сокіл", який представляє Україну.

Чемпіонат стартує в першій декаді вересня.

За матеріалами Турнір, Прессбол

Зараз ви читаєте новину «У білоруській екстралізі у "Сокола" буде 15 суперників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути