понеділок, 27 квітня 2009 08:24

Олена Бондаренко і компанія пробилися у Світову групу

Олена Бондаренко і компанія пробилися у Світову групу

Історична подія відбулася в українському тенісі. Жіноча збірна України уперше в історії пробилася в першу Світову групу Кубку федерацій.

Символічно, що такий омріяний квиток до еліти подарувала українцям Олена Бондаренко, перша ракетка України, яка чи не найбільше долучилася до того, що наша збірна отримала шанс поборотися за вихід в елітний ешелон. У третьому матчі Олена Бондаренко схрестила зброю з першим номером аргентинської дружини Хорхеліно Краверо і вийшла з боротьби абсолютним переможцем – 0:2.

Плей-офф за вихід в першу Світову групу Кубку Федерацій.

Третій матч

Хорхеліна Краверо (Аргентина) — Олена Бондаренко (Україна) — 0:2 (1:6, 2:6)

Завдяки виграшу Ольги Савчук над аргентинкою Арансою Салют, рахунок у грі збільшився до 4:0 на нашу користь.

Ця гра нагадувала тренувальну. По-перше, зустріч відбувалася за напівпорожніх трибун. І по-друге, її результат уже нічого не вирішував. Саме тому капітани обох команд кинули в бій гравчинь, які аж ніяк лідерами своїх команд не вважаються. 17-річна аргентинка щойно починає серйозні виступи на міжнародній арені. Лише торік вона дебютувала на турнірах серії WTA і нині посідає 421 місце у світовому рейтингу. Натомість Ольга Савчук ще у 2003 році мала такі рейтингові позиції, як нині у її суперниці.

Перевагу у досвіді та в класі українка зуміла використати. Вона довела до логічного завершення перший сет—6:2. Ще потужніше почала українка другий сет, вирвавшись вперед з рахунком 4:0. Після цього наша тенісистка віддала один гейм. Це, власне, й усе, на що спромоглася юна аргентинка. У підсумку перемога за Ольгою Савчук з рахунком 6:1.

Четвертий матч

Аранса Салют (Аргентина) — Ольга Савчук (Україна) — 0:2 (2:6, 1:6)

Останній гвіздок у домовину аргентинок забили Ольга Савчук та Марія Коритцева, які обіграли аргентинський тандем у складі Паули Ормачеа та Марії Ірігожен - 2:6 та 0:6.

Отже, збірна України з рахунком 5:0 перемогла Аргентину. Аж хочеться згадати слова відомої пісні про ганебну поразку футбольної збірної Ямайки від аргентинців. Тепер всі наші тенісистки полишають аргентинську землю й повертаються на Старий континент. Саме тут тепер відбуватимуться елітні турніри серії WTA.

П"ятий матч

Паула Ормачеа/Марія Ірігожен (Аргентина) — Ольга Савчук/Марія Коритцева (Україна)—0:2 (2:6, 0:6)

За матеріалами turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Олена Бондаренко і компанія пробилися у Світову групу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути