четвер, 22 листопада 2012 15:57

"Зеніту" присудили технічну поразку в скандальному матчі з "Динамо"

"Зеніту" присудили технічну поразку в скандальному матчі з "Динамо"
Два наступні матчі на своєму полі "Зеніт" проведе без глядачів ФОТО: ria.ru

Пітерському "Зеніту" присуджено технічну поразку (0:3) в матчі з московським "Динамо", який відбувся 17 листопада в Хімках і був перерваний через петарди, яку кинули з гостьової трибуни у воротаря динамівців Антона Шуніна. Таке рішення прийняв Контрольно-дисциплінарний комітет Російського футбольного союзу (КДК РФС) на засіданні 22 листопада.

Два наступні матчі на своєму полі "Зеніт" проведе без глядачів. Це ігри з московським ЦСКА (26 листопада) і махачкалинським "Анжі" (9 грудня). Крім того, як повідомляє інтернет-видання Sports.Ru, пітерський клуб оштрафований в цілому на один мільйон 100 тисяч рублів за втручання у хід матчу третіх осіб, кидання глядачами піротехніки, скандування ними образ та інші порушення. Ще на 30 тисяч рублів оштрафований головний тренер "Зеніту" Лучано Спаллетті.

"Динамо" проведе один домашній матч без глядачів (2 грудня з казанським "Рубіном"). В якості штрафу динамівці заплатять 580 000 рублів.

Інцидент, через який матч "Динамо" - "Зеніт" був зупинений, стався наприкінці першого тайму за рахунку 1:0 на користь столичної команди. Арбітр забрав футболістів з поля і вирішив припинити гру після того, як петарда, кинута з гостьового сектора, оглушила Шуніна. Повідомлялося, що в результаті вибуху голкіпер отримав хімічний опік рогівки, повік і кон'юнктив обох очей, а також посттравматичний отит правого вуха зі зниженням слуху. Шунін вибув з ладу приблизно на десять днів.

Відповідно до регламенту змагань, відповідальність за поведінку вболівальників на гостьовому секторі несе клуб, який виступає в гостях. Довести, що петарду у Шуніна кинув вболівальник "Динамо", пітерському клубу не вдалося.

Після зупинки матчу "Динамо" - "Зеніт" генеральний директор пітерського клубу Максим Мітрофанов заявив, що в разі застосування до "Зеніту" жорстких санкцій клуб може знятися з розіграшу чемпіонату Росії. Пізніше на офіційному сайті пітерського клубу з'явилася заява, в якій відповідальність за те, що трапилося була покладена на "Динамо". "Команда гостей, яка за регламентом не відповідає за забезпечення безпеки уболівальників та учасників матчу, не може піддаватися за це санкціям", - підкреслювалося в заяві.

Зараз ви читаєте новину «"Зеніту" присудили технічну поразку в скандальному матчі з "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути