субота, 17 листопада 2012 17:41

"Зеніт" пригрозив зняттям з чемпіонату Росії

"Зеніт" пригрозив зняттям з чемпіонату Росії
Фани зірвали матч "Динамо" - "Зеніт" і поранили голкіпера. Фото: ria.ru

Генеральний директор петербурзького "Зеніту" Максим Мітрофанов заявив, що його команда може знятися з розіграшу чемпіонату Росії з футболу, якщо до неї будуть застосовані надмірно жорстокі санкції після матчу з "Динамо" в Хімках. Про це, як повідомляє "Інтерфакс", він заявив журналістам у суботу, 17 листопада.

Зустріч в Хімках була перервана на 37-й хвилині, коли з гостьової трибуни у воротаря "Динамо" Антона Шуніна була кинута петарда. Вона вибухнула у нього під ногою, після чого голкіпера оглушило, і він упав, затуливши обличчя руками. Арбітр перервав зустріч, повівши команди з поля. Шунін був відправлений до Боткінської лікарні, попередньо йому діагностували опік рогівки.

Гендиректор "Зеніта" засудив поведінку вболівальників, але закликав не вважати винним в інциденті саме пітерський клуб.

"Реалізацією квитків і допуском вболівальників на трибуни займалося "Динамо", і немає доказів, що на фанатському секторі знаходилися тільки шанувальники синьо-біло-блакитних, - заявив Максим Митрофанов. - "Динамо" намагається торпедувати ситуацію однозначно: винен "Зеніт". Але якщо все буде так однозначно, акціонери "Зеніту" можуть задуматися про те, чи варто продовжувати участь у чемпіонаті Росії".

Митрофанов вважає, що клуб не може "нести спортивні покарання за адміністративні й карні правопорушення". В той же час в заяві на офіційному сайті команди говориться, що "Зеніт" щиро шкодує, що "здоров'я одного з кращих голкіперів країни, воротаря національної збірної, зазнало загрози через очевидну дурість і безвідповідальність людей, які знаходилися на стадіоні в Хімках". "Ми категорично засуджуємо дії, що призвели до зупинки гри, і поділяємо стурбованість ситуацією, що склалася з усіма, кому небайдужий футбол", - наголошується в заяві.

Матч "Динамо" - "Зеніт" був відмінений за рахунку 1:0 на користь московської команди. Якщо буде доведена причетність петербурзьких уболівальників до запуску петарди, "Зеніту" можуть присудити технічну поразку з рахунком 0:3. В даний час поліція вивчає відеозаписи зі стадіону, намагаючись встановити винуватця інциденту.

Зараз ви читаєте новину «"Зеніт" пригрозив зняттям з чемпіонату Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути