Ексклюзиви
пʼятниця, 11 травня 2012 14:16

"Бажаю "Динамо" вдало виступити у Лізі чемпіонів" - Ахметов

"Бажаю "Динамо" вдало виступити у Лізі чемпіонів" - Ахметов
Ахметов вибачився за провал у Лізі чемпіонів ФОТО: shakhtar.com

Чемпіоном України цього сезону став донецький "Шахтар". Цей чемпіонський успіх - третій поспіль і сьомий загалом, а нещодавно завойований Кубок України став восьмим в історії. Крім того, сьогодні донеччани оформили свій четвертий "золотий" дубль, і це все вмістилось упродовж останніх 11 років.

Відтак, перевага помаранчево-чорних над суперниками на внутрішній арені в новому столітті є незаперечною. Хоча за загальною кількістю титулів вони все ж поступаються київському "Динамо". Біло-сині 13 разів вигравали чемпіонат і 9 разів – кубок, зробивши при цьому сім дублів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" став чемпіоном, "Оболонь" і "Олександрія" вилетіли у першу лігу: результати 30-го туру УПЛ

Президент "Шахтаря" Рінат Ахметов, за часів котрого і були здобуті всі ці успіхи, навіть у такий радісний час знайшов за що попросити пробачення у вболівальників.

"Це був напружений сезон, в котрому ми виконали всі завдання на внутрішній арені - виграли золото та завоювали кубок. Однак ми зазнали великої невдачі в Лізі чемпіонів УЄФА, за що я прошу вибачення у наших вболівальників. Спробуємо спокутувати свою провину перед ними у наступному сезоні", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селезньов cтав кращим бомбардиром чемпіонату України

Власник донецького клубу також відзначив, що конкуренція в Прем'єр-лізі постійно зростає.

"Подивіться, як додав харківський "Металіст". Ця команда демонструвала дуже гарний футбол, у тому числі в Лізі Європи. Гадаю, в наступному сезоні вони боротимуться за чемпіонство. Як і "Дніпро", що теж прогресує, - зазначив Ахметов. - Ну і, звісно, київське "Динамо". Я з величезною повагою ставлюсь до цього клубу. Це сильний і достойний суперник. Бажаю їм також вдало виступити в Лізі чемпіонів".

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Шахтар" втретє поспіль отримав золоті медалі

Одразу по завершенні поєдинку з "Олександрією" по всьому Донецьку розгорнулись святкування, хоча головні події знову ж таки відбувались на "Донбас-Арені". Для більш ніж 50-ти тисяч глядачів "Шахтар" організував концерт, у котрому взяли участь українські та російські виконавці - Гайтана, Світлана Лобода, Юрій Шатунов, "ВіаГра", Ані Лорак, Олександр Сєров, "Міраж", Таїсія Повалій, Стас Михайлов тощо.

До слова, за їх виступом спостерігали й тисячі вболівальників, котрі купили спеціальні квитки, що хоч і не гарантували місця на трибунах, але дозволяли потрапити на стадіон й стежити за всім завдяки великим плазмовим екранам.

Зараз ви читаєте новину «"Бажаю "Динамо" вдало виступити у Лізі чемпіонів" - Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути