неділя, 21 травня 2017 03:11

Збірна ветеранів України з двома президентами в заявці обіграла Грузію в матчі пам'яті легенд
35

Ветерани українського і грузинського футболу знову зійшлися на поле
Фото: Тарас Подолян
Ветерани українського і грузинського футболу знову зійшлися на поле
Зосереджений і готовий до гри тренер команди Грузії, легендарний Олександр Чивадзе
Ветерани українського і грузинського футболу знову зійшлися на поле

Ветерани збірних України і Грузії зустрілися на НСК "Олімпійський" в Києві. 20 травня тут відбувся гала-матч легенд футболу. Присвячений знаменитим футболістам обох країн, які пішли з життя.

Вхід на гру вільний. Поєдинок збирає близько 2 тис. глядачів. На вході їм роздають пакети з презентами - програмка матчу, шарфи збірної України.

Матч розпочинається з хвилини мовчання в пам'ять про футбольних легенд двох країн. Потім – національні гімни. Грузини при цьому тримають один одного за плечі, українці кладуть руку на серце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маркевич улітку може зіграти проти національної команди Іспанії

Гра починається з активних атак українців. Ще більше пожвавлення на лавці запасних господарів поля: тренер команди Анатолій Дем'яненко ніяк не може наговоритися зі своїми підопічними, як ніби дуже давно не бачилися. Серед гравців збірної України - такі зірки свого часу, як Олексій Михайличенко, Віталій Косовський, Сергій Нагорняк, Олег Шелаєв, Сергій Назаренко, Юрій Максимов, Едуард Цихмейструк, інші. Також у заявці українських ветеранів два президенти: ФФУ Андрій Павелко та донецького "Олімпіка" Владислав Гельзін. У той же час у грузин все заряджені на гру, особливо - тренер команди, легендарний захисник тбіліського "Динамо" і збірної СРСР Олександр Чивадзе. Постійно підходить до бровки поля, експресивно, на грузинському підказує своїм гравцям. Серед них - відомі в минулому гравці "Динамо" (Київ) Каха Каладзе і Георгій Деметрадзе.

Заміни в обох командах проходять хокейними темпами, тренери хочуть, щоб всі встигли пограти: матч скорочений, 2 тайми по 30 хвилин. Атаки українців приносять свої плоди на 16-й хвилині, коли рахунок відкриває Сергій Назаренко. "Серьога, земляки з тобою!", "Умань вас любить!", - лунає з трибун.

Свисток на перерву. Гравці збірної Грузії підходять до трибун, вибивають туди м'ячі з автографами, потім відправляються в роздягальню. На лавці залишається подарований перед матчем коровай, майже повністю відламаний з одного боку.

Другий тайм проходить в обопільній і безкомпромісній боротьбі. Серйозну травму щиколотки отримує один з грузинських ветеранів, йому фіксують ногу і під оплески глядачів відвозять з поля. Збірній Грузії не вдається відігратися, фінальний свисток фіксує перемогу українців. Чивадзе підходить до Дем'яненка, тисне руку і обіймається. Візаві посміхається, показує жестом, мовляв, довго не гуляй, на нас ще "третій тайм" чекає.

"Ми в черговий раз переконалися, що майстерність не проп'єш. На полі були професіонали. Багато цілком могли б виступати у вищому дивізіоні як грузинського, так і українського чемпіонатів ", - прокоментував матч віце-президент УЄФА Григорій Суркіс.

Це вже не перша зустріч українських і грузинських ветеранів. У січні в Грузії відбувся ветеранський турнір "Зимовий кубок", в фіналі якого збірна господарів поля приймала команду України і здобула перемогу з рахунком 7:4. Федерація футболу Грузії планує зробити турнір традиційним.

Зараз ви читаєте новину «Збірна ветеранів України з двома президентами в заявці обіграла Грузію в матчі пам'яті легенд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути