понеділок, 18 квітня 2011 15:21

Збірна Великої Британії хоче виграти чемпіонат світу з хокею у Києві

Збірна Великої Британії хоче виграти чемпіонат світу з хокею у Києві

У першому матчі домашнього чемпіонату світу національна збірна України програла Великій Британії - 3:5. Найкращим гравцем у складі британців визнали нападаючого "Ноттінгема" Девіда Кларка (№5 на фото). Хокеїст двічі розписався у воротах нашого Констянтина Симчука.

"Я дуже радий, що мені вдалося відзначитися у матчі з Україною, - каже Девід "Gazeta.ua" після поєдинку. - Ми знали, що нас чекає важка гра, адже нам протистоятиме господар турніру. Крім того, українцям допомагатимуть вболівальники. Наші очікування виправдалися, матч дійсно був дуже важким, обидві команди показали хороший хокей. Ми всі стомлені, але дуже щасливі, що виграли.

Ми дуже поважаємо збірну України. У вашій команді грають багато сильних гравців. Ми серйозно готувалися до матчу і це нам допомогло виграти. На хокей у Британії ходять багато вболівальників, тому ми звикли грати при заповнених трибунах. Ми вдячні нашим прихильникам, які приїхали в Україну підтримати нас. Вони подорожують за нами, де б ми не грали. Завжди голосно нас підтримують".

Переможець турніру отримає єдину путівку у топ-дивізіон світового хокею. Участь у турнірі беруть шість команд.

"Ми приїхали сюди перемагати. Знаю, що нас не відносять до числа фаворитів турніру, адже ми з Великої Британії. Але за останні роки хокей у королівстві виріс, люди цікавляться цим видом спорту".

Після України Велика Британія зіграє з іншим фаворитом турніру — збірною Казахстану. У першому матчі підопічні Андрія Хомутова розбили Естонію 5:1.

"У цьому матчі ми маємо зіграти так само як з Україною. Ми поважаємо суперника, але не боїмося його. Зараз треба добре відпочити, а завтра знову взятися за роботу. Ніяких святкувань зараз не буде. Ми хочемо рано лягти спати".

Головний тренер збірної Великої Британії Пол Томпсон взяв на чемпіонат світу 23-х хокеїстів.

"Сезон в Англії закінчився два тижні тому. Після того ми всі зібралися і провели разом 10 днів. Зіграли два товариські матчі проти Нідерландів (виграли з рахунком 5:2 і 7:2). В Україну ми прилетіли у п'ятницю, а назад вирушимо у неділю вечером.

У вашій країні я вперше. Дуже гарне місто. Ми ще мало встигли побачити, але коли у нас буде можливість, то обов'язково вивчимо його детальніше. Дуже подобається організація турніру, готель. Ми задоволені."

Турнір триватиме до 23-го квітня.

Зараз ви читаєте новину «Збірна Великої Британії хоче виграти чемпіонат світу з хокею у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути