вівторок, 07 вересня 2010 11:50

Збірна України потрапила на ЧЄ з баскетболу, програвши відбір

Збірна України потрапила на ЧЄ з баскетболу, програвши відбір

Участь у Євробаскеті-2011 стане для України першим з 2005 року. Розширення до 24 команд начебто злегка розбавляє загальний рівень турніру. Але наші-то не хапають зірок з неба навіть у відборі. Як би не зганьбитися в Литві, тим паче, що наша національна команда проходить стадію перебудови.

"Тренерський склад збірної вимагає посилення, - сказав президент ФБУ Олександр Волков. - Це не означає, що стоїть питання про зміну Віталія Чернія. Десь у листопаді відбудеться засідання виконкому, вислухаємо Віталіка, теоретично він же сам може не захотіти продовжувати роботу, вислухаємо думки і будемо вирішувати, що робити далі. Одна справа грати через рік додаткову кваліфікацію, інша - їхати на фінальну частину. Це зовсім інший рівень. Ми не хочемо бути хлопчиками для биття. Навпаки, у нас перспективна збірна, хочеться історичне домінування інших збірних порушити".

Ще одне питання - чи вдасться через рік зібрати всіх найсильніших. Волков каже, що це проблема не тільки України: "Латвія, наприклад, грала відбір Євробаскету взагалі другим складом. А США на чемпіонат світу анонсувала одну команду, а привезла іншу".

"Перед відбором я говорив, що наше завдання - зайняти перше або друге місце в групі і пробитися на Євробаскет-2011, - говорить головний тренер баскетбольної збірної України Віталій Черній. - Ми посіли третє місце, і вийшло, що з цим результатом потрапили на ЧЄ . Штучно чи ні, але своє завдання виконали. Інша справа, з якою грою ми вийшли.

Мені, як і вболівальникам, теж не сподобалася гра збірної на початку відбірного турніру. Під кінець почало щось вимальовуватися. Новина про путівку на Євробаскет з одного боку втішила, з другого - ще більше мотивувала. Я розумію, що зараз буде багато розмов: з такою грою на Європі тільки ганьбитися. Ніхто ганьбитися не буде! Потрібно просто знайти гравців і схеми, які дозволять нам гідно виступити у фіналі.

Я дуже хочу далі працювати в збірній. Якщо залишуся біля керма, то по-іншому підійду до відбору гравців, тренувального процесу. У нас є хороша передня лінія, а із задньою - проблеми. Якщо добре підготувати захисників, зігратися, то все буде нормально ".

До речі, розширення Євробаскету відбулося на виконкомі ФІБА-Європа, який пройшов під час ЧС в Туреччині. І одним з аргументів не чекати 2013 став успішний виступ європейських команд на поточному світовому форумі - дев"ять з десяти "наших" команд вийшли в плей-офф.

Таким чином, з 3 по 18 вересня на Євробаскеті в Литві зіграє половина з усіх європейських збірних - 24 з 49.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Збірна України потрапила на ЧЄ з баскетболу, програвши відбір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути