пʼятниця, 03 вересня 2010 04:43

Баскетбольні зірки на чемпіонат світу не приїхали

Автор: фото: REUTERS/Murad Sezer
  Cловенський баскетболіст Гаспер Відмар забиває ”зверху” у матчі з командою Бразилії
Cловенський баскетболіст Гаспер Відмар забиває ”зверху” у матчі з командою Бразилії

У Туреччині триває чемпіонат світу з баскетболу. 24 національні команди виборюватимуть титул найсильнішої у світі. України серед них немає.

Турецька влада вклала у проведення турніру 95 млн євро. Церемонію відкриття змагань відвідав президент Туреччини Ресеп Ердоган. Її транслювали у 172 країнах світу.

Проте розчарувань вистачає. Головне — відсутність зірок світового масштабу. До Туреччини не приїхали аргентинці Ману Жінобілі та Андрес Ночіоні, турок Мехмет Окур, француз Тоні Паркер, Яо Мін із Китаю, росіяни Джон Холден та Андрій Кириленко. А збірна Литви, чемпіон Європи-2003, взагалі виступатиме другим складом.

Головні фаворити турніру — збірні Іспанії та США. Піренейці — чинні чемпіони світу грають без центрового лідера По Газоля, чинного чемпіона НБА у складі "Лейкерс". Американці не задіяли Кобі Брайанта, Леброна Джеймса, Дуейна Говарда, Джейсона Кідда.

Іспанці встигли програти стартовий матч французам. А збірна США в очному матчі проти Бразилії випередила суперника тільки на два очки.

Нерівно виступають росіяни — чемпіони Європи-2007. Проти господарів-турків вони боролися гідно, але програли. А команди Кот д"Івуару та Пуерто-Рико обіграли не надто переконливо. Відомо, що наставник команди Девід Блатт подасть у відставку після закінчення чемпіонату світу.

Учора на турнірі закінчився груповий турнір. 4 вересня розпочнуться матчі 1/8 фіналу.

Зараз ви читаєте новину «Баскетбольні зірки на чемпіонат світу не приїхали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути