Ексклюзиви
вівторок, 09 лютого 2010 09:13

Збірна України може зіграти з Німеччиною або Італією

Збірна України може зіграти з Німеччиною або Італією

Україна в ході підготовки до Євро-2012 буде прагнути грати з європейськими грандами. Про це розповів віце-президент ФФУ Володимир Лашкул:

"Ми будемо максимально використовували жеребкування відбірного турніру у Варшаві і зараз трохи міняємо свій вектор. Зосередимося на групах, в яких по п"ять команд. У них в кожному турі буде вільна команда", - пояснив Лашкул.

В усічених групах з перших двох кошиків посіву виступають Англія, Швейцарія, Португалія, Данія, Іспанія і Чехія. Ще ФФУ спробує домовитися з Німеччиною або Італією. Також планується проведення значної кількості домашніх спарингів на тих стадіонах, які прийматимуть матчі Євро.

Саме новий тренер збірної Мирон Маркевич підкреслив, що його команді необхідні спаринги з сильними суперниками:

"Я просив федерацію організувати матчі з такими командами. Окрім процесу підготовки в цих матчах важливий і результат. Інакше навіщо виходити на поле?".

Поразки в матчах проти провідних збірних Європи цілком можливі. Чи не деморалізують вони наших гравців? Ось думка віце-чемпіона Європи 1988 року, а нині тренера Олександра Заварова:

"Тренери збірної правильно роблять. Тільки в іграх проти Німеччини, Іспанії і подібних команд можна перевірити свій потенціал. Упевнені в собі тренери саме так і діють. А якщо тренуватися лише з Азербайджаном і Вірменією, то не слід ставити завдання виграти Євро".

Дебют Маркевича планувався в спарингу з Ганою в травні, але він зірвався. "Зміни пройшли перш за все у нас, - пояснив Володимир Лашкул. - Ми домовлялися 24 травня грати з Алжиром, а 29-го - з Ганою. Але вже під час Кубка Африки алжирці повідомили, що не можуть 24-го, а ось 29-го гарантують свою участь. Тому ми зачепилися за Алжир, а Гані запропонували грати 24-25 травня. Але вони в ці дні не можуть грати - тільки 27-го. А грати через день на другій ніхто не планує".

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Збірна України може зіграти з Німеччиною або Італією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути