понеділок, 13 вересня 2010 09:33

Збірна США стала чемпіоном світу з баскетболу

Збірна США стала чемпіоном світу з баскетболу
Вчора вечером у Стамбулі відбувся головний матч чемпіонату світу з баскетболу, в якому зійшлися збірні Туреччини і США.

Хоча раніше в офіційних матчах під егідою FIBA колективи ніколи не зустрічалися, свою першу зустріч Туреччина і США почали без розвідки. Турки, яких підганяли рідні трибунами, помчали з місця в кар"єр, але тут же напоролися на бомбардування імені Кевіна Дюранта. 14:9 - гості повели. Богдан Таньєвіч взяв таймаут, розібравши гру в захисті - турки встали в зону і зуміли на декілька хвилин зробити своє кільце недоторканним. Разом з успіхами в захисті прийшли маленькі радості і в нападі - Хідо Туркоглу двічі забив триочкові і вивів господарів вперед - 15:14.

Слово знову взяв Дюрант, завдяки зусиллям якого американці виграли першу чверть. У другій 10-хвилинці соло Кевіна Дюранта продовжилося - 21-річний феномен приніс у скарбничку збірної 9 очок, довівши перевагу своєї команди до 10 балів. Турки боролися, але вже дуже багато сил було витрачено в першій чверті, плюс до всього - пошкодження отримав Тюркоглу.

У дебюті третьої чверті Дюрант забив два дальніх, давши сигнал партнерам трощити оборонні порядки турків. Дуже швидко різниця в рахунку досягла 18 балів. Турки зібралися і скоротили до 11 балів, але знову провалили кінцівку. Четверта чверть стала формальністю, в якій турецькі баскетболісти грали за честь, а американці - за совість. Показав себе у всій красі Ламар Одом, знову був на висоті Дюрант, потішили глядачів своїми стрибками Роуз і Вестбрук.

Всі домоглися свого - турки зберегли обличчя, уникнувши розгрому, а американці повернули собі звання чемпіона світу, яке востаннє здобували в далекому 1994-му році, коли честь зірково-смугастого прапора захищали Реджі Міллер, Шон Кемп і Шакіл О"Ніл.

Чемпіонат світу з баскетболу 2010

Фінал.

Туреччина - США - 64:81 (17:22, 15:20, 16:19, 16:20)
За матеріалами Korrespondent
Зараз ви читаєте новину «Збірна США стала чемпіоном світу з баскетболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути