Ексклюзиви
неділя, 12 вересня 2010 11:49

Визначилися фіналісти чемпіонату світу з баскетболу

Визначилися фіналісти чемпіонату світу з баскетболу
У першому півфінальному матчі чемпіонату світу, що проходить у Туреччині, збірна США зустрічалася з командою Литви і здобула переконливу перемогу з рахунком 89:74.

Підопічні Майка Кржіжевскі з перших хвилин поєдинку заволоділи ініціативою. Литовці часом додавали і скорочували розрив до 10-12 очок, але потім американці знову йшли вперед. Головним могильником прибалтійських надій став Кевін Дюрант. Вже в першій половині на рахунку форварда Оклахома-Сіті Тандер і головного претендента на звання MVP чемпіонату було 24 бали (всього ж за підсумками поєдинку американець запише на свій рахунок 38 пунктів).

Ще одним чинником став чудовий захист збірної США - зірки NBA на п"ять балів відпрацювали на периметрі, позбавивши литовців їх головної зброї - триочкових.

Також учора в Стамбулі завершився другий півфінальний поєдинок чемпіонату світу з баскетболу.

У драматичній боротьбі перемога дісталася господарям - збірній Туреччини, яка перемогла сербів з рахунком 83:82. Більшу частину поєдинку серби вели з різницею 4-5 очок, надавши господарям роль наздоганяючих. Напруга й інтрига трималися до останньої - заключної хвилини, яка розтягнулася на цілих десять. За цей час глядачі побачили те, як Туреччина виходить вперед, знову втрачає лідерство, а потім вириває перемогу.

Після того, як рахунок став 82:81 у турків залишалося всього 4,5 секунди, щоб врятувати гру. М"яч опинився у Туркоглу, який відпасував на Тунчері, затиснутого в районі ауту двома сербами, однак кількість не переросла в якість, оскільки слов"яни, понадіявшись один одного, не стали фолити і не втримали спритного розігруючого турків, який з двох кроків заніс м"яч у кільце - 83:82.

Залишалося 0,5 секунди і Душан Івкович придумав хитру комбінацію з навісом на кільце, яку повинен був завершувати Перович, проте її прочитав Семіх Ерден, який накрив кидок серба по кільцю в стилі Олександра Бєлова на Олімпіаді в Мюнхені. У цей час прозвучала сирена і Сінан Ердем Доум почав святкувати історичний вихід у фінал чемпіонату світу, де туркам протистоятиме збірна США.

Фінальна гра між Туреччиною і США відбудеться ввечері в неділю, 12 вересня.

Чемпіонат світу.

Півфінал

Сербія - Туреччина - 82:83 (20:17, 22:18, 21:15, 19:23)

США - Литва - 89:74 (23:12, 19:15, 23:26, 24:21
За матаеріалами Korrespondent.
Зараз ви читаєте новину «Визначилися фіналісти чемпіонату світу з баскетболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути