четвер, 08 червня 2017 11:09

Збірна СРСР дебютувала на Кубку світу

Збірна СРСР дебютувала на Кубку світу
У чвертьфіналі КМ-+1958 збірна СРСР програла Швеції і вибула з турніру. Фото: armagnacpro.ru

8 червня 1958 року збірна СРСР із футболу дебютувала у фінальній частині Кубка світу. Суперник – збірна Англії. Радянські спортсмени володіли ініціативою й вели в рахунку 2:0. Спочатку нападник "Зеніта" Олександр Іванов пробив здалеку, а воротар англійців не втримав м'яч. Першим на добиванні був Микита Симонян - 1:0. Йшла 14 хвилина гри. У другому таймі Володимир Кесарев пройшов флангом і прострілив у центр. Простріл замкнув Олександр Іванов 2:0. Збірна СРСР втратила ще кілька нагод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ухвалили рішення про проведення розіграшу Кубка світу

Англійці уникли поразки. Нападник Кеван головою скоротив розрив у рахунку на 65-й хвилині. А на 85-й його збив у карному майданчику Володимир Крижевський. Суддя з Угорщини Жолт вказав на 11-метрову позначку. Радянські футболісти почали протестувати. Мовляв, порушення було за межами карного майданчика. Проте усе закінчилося банально: Фінні реалізував пенальті - 2:2.

За підсумками групового турніру обидві команди набрали по 4 очки. За регламентом вони мали зіграти додатковий матч, щоби визначити чвертьфіналіста, оскільки перше місце в групі вибороли бразильці на чолі із Пеле.

Гра пройшла з великою перевагою англійців, але гол забили радянські футболісти. Голкіпер Англії невдало увів м'яч у гру, Валентин Іванов перехопив його, віддав Юрію Войнову, а той – Анатолію Ільїну. Останній точно пробив в нижній кут. Усі намагання Англії відігратися звів нанівець неймовірний Лев Яшин.

У чвертьфіналі збірна СРСР програла Швеції 0:2 і вибула з турніру.

Найвищим досягненням збірної СРСР на Кубках світу був вихід до півфіналу 1966 року.

Зараз ви читаєте новину «Збірна СРСР дебютувала на Кубку світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути