пʼятниця, 26 травня 2017 11:09

Ухвалили рішення про проведення розіграшу Кубка світу

Ухвалили рішення про проведення розіграшу Кубка світу
Перший футбольний Мундіаль вирішили провести в Уругваї. Фото: google.com.ua

26 травня 1928 року у день відкриття футбольного турніру Олімпіади в Амстердамі зібрався конгрес ФІФА. Ухвалили рішення про проведення у парні роки, що не збігаються із Олімпіадами, Кубків світу з футболу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія збільшила витрати на Кубок світу-2018

Перший мундіаль вирішили провести в Уругваї. Грошей в уряду країни не було, однак господарі усе ж побудували 90-тисячний стадіон "Сентенаріо" в Монтевідео. В столиці звели ще дві арени. Однак в Уругвай погодилися приїхати лише 12 збірних-членів ФІФА. Усьому причина – велика відстань. Європейські збірні й керівництво ФІФА добиралися до Південної Америки кораблем. Були й інші конфузи: хорватські футболісти відмовилися виступати під прапором об'єднаної Югославії. Кольори країни захищали серби. Серед них були три гравці, які вже виступали в закордонних клубах.

Чемпіонами стали господарі. Тоді вони вважалися найсильнішою командою світу, оскільки виграли двічі поспіль футбольні турніри на Олімпіадах. Аргентина виборола "срібло", а збірна США – "бронзу". Югославія посіла четверте місце – найвище за свою історію. Лише 1998 року збірна Хорватії зуміла поліпшити цей результат.

Розіграші Кубка світу проводили регулярно раз на чотири роки. Виняток – Друга світова війна. Кубок світу не розігрували 1942-го і 1946 року.

Поновили турніри 1950-го. Першість знову пройшла в Південній Америці – цього разу в Бразилії. І знову "Золоту Богиню Ніку" виборола збірна Уругваю. Чинний чемпіон планети – Німеччина.

Зараз ви читаєте новину «Ухвалили рішення про проведення розіграшу Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути