пʼятниця, 13 липня 2012 08:59

Заяєв став спортивним директором запорізького "??Металурга"

Заяєв став спортивним директором запорізького "??Металурга"
Анатолій Заяєв прийняв запрошення запорізького "Металурга" ФОТО: 2012.dynamo.kiev.ua

Відомий фахівець Анатолій Заяєв прийняв запрошення запорізького "Металурга" і став спортивним директором клубу. Інформація про співпрацю Заяєва з "Металургом" надійшла ще навесні, але тоді її спростував сам тренер.

Заяєв Анатолій Миколайович. Народився 27 жовтня 1931 року в Сімферополі. Заслужений тренер України. Закінчив Сімферопольський державний університет. Виступав за команду "Харчовик" (Сімферополь). За часів Радянського Союзу неодноразово ставав чемпіоном і призером УРСР, володарем Кубка УРСР, півфіналістом Кубка СРСР.

Тренерська кар'єра почалася в 1973 році. Працював з командами "Дніпро" (Дніпропетровськ), "Атлантика" (Севастополь), "Таврія" (Сімферополь), "Конструкторул" (Кишинів, Молдова), МФК "Миколаїв", "Прикарпаття" (Івано-Франківськ), "Полісся" (Житомир), ФК "Черкаси".

Переможець та призер чемпіонату СРСР серед колективів першої ліги, чемпіон Спартакіади України. У 1992 році наставник команди "Таврія" - першого чемпіона незалежної України. У сезоні 1997/98 рр.. виграв з СК "Миколаїв" чемпіонат першої ліги України.

Його вихованці стали майстрами спорту СРСР та УРСР, майстрами спорту міжнародного класу, призерами Олімпійських ігор, чемпіонами Європи серед молодіжних команд, заслуженими тренерами України.

Зараз ви читаєте новину «Заяєв став спортивним директором запорізького "??Металурга"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути